Raymond Nixon palaa Suomeen, siirtyy Tampereen Pyrintöön - Urheilu - Aamulehti

Namika Lahden sankari palaa Suomeen – Pyrinnön viimeinen ulkomaalaishankinta tehty

Raymond ”Ray” Nixon siirtyy Pyrintöön.

Raymond Nixon (oik.) ihastutti Suomessa vuosikymmenen vaihteessa.

28.8.2019 9:05 | Päivitetty 28.8.2019 9:12

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön joukkue tulevalle Korisliiga-kaudelle alkaa olla pääpiirteittäin kasassa.

Pyrinnön neljäs, viimeinen ulkomaalaishankinta on laituri Raymond ”Ray” Nixon. Nixon on tuttu monille suomalaisissa koripallopiireissä, sillä hän nousi sankariksi Namika Lahdessa vuosina 2008–10.

Lahdessa juhlittiin toistaiseksi viimeisintä koripallon miesten Suomen mestaruutta keväällä 2009 Nixonin ollessa avainroolissa. Joukkuetta valmensi nykyinen Pyrintö-käskijä Sami Toiviainen.

34-vuotias ja 203-senttinen Nixon ei pelannut viime kaudella missään. Toissa kaudella hän laittoi palloa alaspäin Japanissa.

– Nixon tuo joukkueemme isoon päähän monipuolisuutta urheilullisuudellaan, heittovoimallaan ja kokemuksellaan. Viime kausi meni pelaamatta, mutta tiedän hänen olevan erinomaisessa kunnossa, Toiviainen kertoi seuran tiedotteessa.

Pyrintö ei ole voittanut pudotuspeliottelua yli kolmeen vuoteen. Se onkin hankkinut joukkueeseensa kesällä Nixonin ja Benjamin Raymondin kaltaisia tuttuja, kokeneita, mestaruuden voittaneita pelaajia. Muut ulkomaalaispelaajat ovat LJ Rose ja Ahmad Thomas, joten Pyrintö ei ole hankkinut yhdysvaltalaissentteriä, kuten vaikkapa viime tai toissa kaudella (Kevin Johnson Junior ja Devonne Giles).

– Haluan nyt tulevalla kaudella monipuolistaa entisestään pelaamistamme ja siihen ajatukseen jenkkisentteri ilman heittouhkaa ei vain sopinut, Toiviainen perusteli.

Tampereen Pyrintö 2019–20

Takapelaajat: LJ Rose, Ahmad Thomas, Antero Lehto, Lassi Kilpinen.

Laiturit: Benjamin Raymond, Raymond Nixon, Osku Heinonen, Justus Kilpinen, Ville Haapoja.

Sentterit: Petri Heinonen, Panu Peltokangas.

Päävalmentaja: Sami Toiviainen

Apuvalmentaja: Ilpo Rantanen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: