Akaa-Volleyn huuma ei ota laantuakseen, Urpo Sivula ylisti - Urheilu - Aamulehti

Akaa-Volleyn huuma ei ota laantuakseen – Urpo Sivula: ”Toisinaan ne tuntuvat ihan vastaantulijoilta”

Urpo Sivula: Treeneissämme joutuu ahtaammalle kuin peleissä heikoimpia vastustajia vastaan.

Urpo Sivula on nähnyt pitkällä urallaan useita mestarijoukkueita. Hän ylistää nyt Akaan menoa.

4.1.2020 21:34 | Päivitetty 4.1.2020 21:36

Akaa

Akaa-Volleyn synnyttämä lentopallohuuma yltyy entisestään. Toijalan monitoimihallin katsomorakenteet natisivat liitoksistaan, kun 504-päinen yleisö otti kaiken ilon irti kevätkauden tyrmäävästä avauksesta.

Akaa venytti huiman voittoputkensa jo kolmentoista ottelun mittaiseksi ryöpytettyään Raision Loimua rumin lukemin 3–0 (25–12, 25–14, 25–17).

Akaa hallitsi peliä suvereenisti alusta loppuun, vaikka virolaisvalmentaja Oliver Lüütsepp ryhtyi kierrättämään pelaajiaan toisesta erästä lähtien. Ihan sama, ketä oli kentällä.

– Meillä on todella kova ryhmä. Treeneissä joutuu välillä ahtaammalle kuin peleissä liigan alakastin joukkueita vastaan. Toisinaan ne tuntuvat ihan vastaantulijoilta, Akaan kohuhankinta Urpo Sivula kuvaili.

Nyt Akaan tukipilari luovutti paikkansa nuorelle Aatu Pölläselle jo toisen erän puolivälissä.

Mart Naaber (vas.) tuuletti Akaa-Volleyn pistettä. Vierellä Joni Mikkonen.

Mikkonen–Naaber pysäytti Loimun Windson Ferreiran.

Lauantainen kamppailu oli kaksikon Akseli LankinenMart Naaber häikäisevää näytöstä. Peräti 212-senttinen Naaber koppasi peräti kahdeksan torjuntaa ja tehtaili sentterille komean saldon 12/+10.

Lankinen pyöritti Akaan peliä mestarillisesti ja ihastutti yleisöä myös pitkillä syöttöputkillaan. Kuuluttajan käyttämä lempinimi Hybridi osui ja upposi.

– Siinähän se. Kun tekisi enemmän ässiä, saisi syöttää pidempään, Lankinen virnuili.

Lankinen sai Sivulalta suuret kiitokset passeistaan.

– Poika on kehittynyt paljon tällä kaudella. Minäkin yllätyin, kun huomasin hänen olevan vasta 22-vuotias. Tykkään siitä, kun hän antaa tiukoissa paikoissa paljon tavaraa kuumille kavereille, Sivula heitti ja viittasi itseensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: