Tänak ja Neuville kamppailevat Saksan MM-rallin ykköspaikasta – Latvala ja Lappi nousivat sijan ylöspäin - Urheilu - Aamulehti

Tänak ja Neuville kamppailevat Saksan MM-rallin ykköspaikasta – Latvala ja Lappi nousivat sijan ylöspäin

Ott Tänak johtaa Saksassa.

23.8.2019 20:31

Bostalsee

Saksan MM-rallista näyttäisi tulevan Toyotan Ott Tänakin ja Hyundain Thierry Neuvillen välinen kaksintaisto. Kun seitsemän erikoiskoetta rallia on takana, johtaa Tänak Neuvillea 2,8 sekunnilla. Perjantain viimeisellä, 9,27 kilometrin mittaisella pätkällä Tänak päihitti Neuvillen 0,2 sekunnilla.

– Siinä ei ole mitään mukavaa, kun taistelu on tällaista kuin se on. Tätä me myös odotimme – nopeita erikoiskokeita ja pieniä eroja, Tänak kertoi WRC:n pikahaastattelussa.

Muut ovat kärkikaksikosta jo kaukana. Kolmantena kaasupoljinta lattiaan lyövä Citroenin Sebastien Ogier on jäänyt Tänakista 22,1 sekuntia. Suomalaisista Toyotan Jari-Matti Latvala on viidentenä ja Citroenin Esapekka Lappi seitsemäntenä. Molemmat nousivat sijan ylöspäin, kun Hyundain Dani Sordo kärsi vaihdelaatikko-ongelmista. Latvala on jäänyt kärjestä 27,8 ja Lappi jo 52,9 sekuntia.

– Olemme liian kaukana, mutta huomenna on uusi päivä, Lappi sanoi.

WRC 2 Pro -luokkaa dominoiva Skodan Kalle Rovanperä on yleiskilpailussa kymmenes. Fordin Teemu Sunisen matka katkesi tekniseen vikaan jo tämän päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Suninen kuitenkin pystyy jatkamaan rallia huomenna.

– Haastava päivä tulee olemaan sikäli että pisteiden puolesta ei ole mitään saavutettavaa. Panzerplatte (erikoiskoe 13 ja 15 ) ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten sieltä kokemuksen saaminen mahdollisia tulevia vuosia varten on tärkeää, Suninen kertoi tiedotteessa.

Saksan MM-ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos