U20: Ruotsi-Venäjä-välierä sai hurjan alun - ilmaveivitähti Nils Höglander lensi suihkuun - Urheilu - Aamulehti

Ruotsille karmea pettymys: Venäjän erikoinen temppu toimi – eteni MM-finaaliin jatkoajalla

Tre Kronor sai kylmää vettä niskaan lupaavan alun jälkeen.

Ivan Morozov (vasemmalla) ratkaisi trillerimäisen MM-välierän Ruotsia vastaan.

4.1.2020 18:48

Ruotsin ja Venäjän välinen alle 20-vuotiaiden MM-välierä sai värikkään alun. Ruotsi meni johtoon 16 sekunnin jälkeen, kun Toronto Maple Leafs -pakki Rasmus Sandin iski 1–0-maalin.

Tre Kronorin lupaava startti kuivui kasaan nopeasti. Ensin Venäjä nousi tasoihin heppoisella, matalalla laukauksella. Hetkeä myöhemmin ilmaveivilläänkin näissä kisoissa ihastuttanut Nils Höglander lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Höglander jyräsi rajusti kiekottomana olleen Venäjän Grigori Denisenkon. Venäläiset käyttivät viiden minuutin ylivoiman hyväkseen. Aleksandr Khovanov viimeisteli 2–1-johtomaalin. Tässä vaiheessa ensimmäinen erä oli ehtinyt vanhentua vajaat kuusi minuuttia.

Venäjä pääsi jo kahden maalin karkumatkalle, kun ruotsalaismaalivahti Hugo Alnefelt avasi kiekon suoraan päin venäläishyökkääjää. Jegor Sokolovilla oli helppo työ viimeistellä. Viisi minuuttia ennen erätaukosummeria Ruotsin Samuel Fagemo kavensi kuitenkin ylivoimalla tilanteeksi 2–3.

Venäjä vaihtoi yllättäen veskaria

Venäjä kampesi tappioasemasta nopeasti tasoihin kolmannessa erässä.

Toisessa erässä maali-iloittelu laantui. Toisen 20-minuuttisen ainoasta osumasta vastasi Ruotsi. Tre Kronor pääsi ylivoimalle, ja Sandin tykitti hirmulämärillä pelin tasoihin.

Trillerimäisen välierän ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmannesta erästä. Se alkoi Ruotsin kannalta hyvin. Joukkue pääsi jälleen ylivoimalle, ja Nils Lundkvistin veto yllätti venäläisveskari Jaroslav Askarovin.

Vielä yllättävämpää oli, että heti maalin jälkeen Venäjä päätti myös vaihtaa maalivahtia.

Jos se oli herättelyä, niin se näytti toimivan. Venäjä kuittasi Ruotsin osuman nopeasti, kun Sokolov iski ottelun toisella maalillaan tasoituksen.

4–4-tasoituksen jälkeen kolmoserässä ei enää nähty maaleja. Ratkaisu siirtyi jatkoajalle, joka on edelleen kesken.

Sitä ehdittiin pelata kolme ja puoli minuuttia, kun Venäjä iski voittomaalin. Ivan Morozov haastoi rohkeasti yksi vastaan yksi -tilanteessa ja laukoi kiekon etukulmasta Alnefeltin ohi.

Venäjä on edellisen kerran pelannut U20-finaalissa vuonna 2016. Silloin Suomi kuritti venäläisiä ja vei kultamitalit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: