Venäjän pääministeri ärähti dopingpannasta – myönsi pahan ongelman: ”Sitä on mahdotonta kiistää”

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on kommentoinut maalle langetettua dopingrangaistusta.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin mielestä Venäjän vastainen hysteria on kasvanut jo krooniseksi.

9.12.2019 16:53

Maailman antidopingtoimiston Wadan johtokunnan päätös sulkea Venäjä arvokisoista neljäksi vuodeksi on otettu maassa vastaan odotetulla vastarinnalla.

Pääministeri Dmitri Medvedev kommentoi asiaa tuoreeltaan Venäjän valtiolliselle uutistoimistolle Tassille.

– Se, että nämä päätökset toistuvat yhä uudelleen ja kohdistuvat urheilijoihin, joita on jo rangaistu eri tavoin, saa tietenkin ajattelemaan, että tämä on jatkumoa Venäjän vastaiselle hysterialle, joka on kasvanut jo krooniseksi, Medvedev sanoo.

Medvedevin mukaan asiasta vastuussa olevien venäläisten urheilujärjestöjen olisi syytä harkita päätöksestä valittamisesta. Hän kuitenkin tunnustaa, että syytä peiliin katsomiseen on.

– Vain vähän aikaa sitten totesin haastattelussa, että tässä nimenomaisessa tapauksessa myös Venäjän puolella, tarkoittaen urheiluyhteisöämme, on merkittäviä ongelmia dopingin kanssa. Sitä on mahdotonta kiistää, Medvedev sanoo.

Arvokisapanna estää Venäjän urheilijoita ja joukkueita käyttämästä maansa tunnuksia. Lisäksi Venäjä ei saa hakea tai järjestää merkittäviä urheilutapahtumia neljään vuoteen.

Jalkapallon EM-kisat tai mitkään muutkaan yksilajiset maanosakilpailut eivät kuulu kiellon piiriin.

Arvokisojen ulkopuolella annettavista sanktioista tai maatunnuksien käyttökielloista kukin lajiliitto tekee omat päätöksensä.

21 päivää aikaa

Venäjän parlamentin jäsen ja maan urheiluasioita käsittelevässä parlamentaarisessa valiokunnassa istuva entinen jääkiekkoilija Vjatsheslav Fetisov kertoo Tassille olevansa äärimmäisen pettynyt Wadan päätökseen.

– Nyt meidän ainoa vaihtoehtomme on valittaa vetoomustuomioistuimeen ja etsiä argumentteja. En tiedä, mitä, koska Wadan johtokunnan päätös oli yksimielinen, Fetisov pyöritteli.

Venäjällä on 21 päivää valittaa päätöksestä Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen Casiin. Mahdollisen valituksen käsittely etenisi todennäköisesti pitkälle kevääseen.

– Urheilijat ja valmentajat ovat kärsineet tästä eniten. Olen pahoillani heidän puolestaan, se on sääli. Tämä on jonkun toisen syytä, ja puhtaat urheilijat löytävät nyt itsensä kiusallisesta tilanteesta, joka vaikuttaa heidän uraansa ja kohtaloonsa, Fetisov tähdensi.

Wadan päätös juontaa juurensa Venäjän järjestelmällisiin antidopingrikkomuksiin ja Richard McLarenin työryhmän taannoiseen raporttiin. Nyt asetettu rangaistus johtuu kovuudessaan siitä, että Moskovassa sijaitseva Venäjän antidopingtoimiston Rusadan alainen dopinglaboratorio toimitti Wadalle manipuloitua tietoa maan urheilijoiden testituloksista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut