Toni Roponen ruotii Krista Pärmäkosken vauhtia - Urheilu - Aamulehti

Asiantuntija arvioi muutosta Krista Pärmäkosken hiihtovauhdissa: ”Hän ei ole missään nimessä sellaisessa kunnossa kuin aiemmin”

Toni Roponen ruotii Krista Pärmäkosken tilannetta.

Krista Pärmäkoski ei tuloksellisesti ole päässyt viime vuosien tasolle näillä lumilla.

28.2.2020 7:30

Krista Pärmäkoski on tällä kaudella maailmancupissa sijoittunut kerran kolmen joukkoon ja yhteensä neljästi viiden joukkoon. Lisäksi Trondheimista Ski Tourilta tuli kolmanneksi nopein osuusaika takaa-ajokisassa, jossa hän oli lopputuloksissa seitsemäs.

– Krista hyppäsi maajoukkueesta pois, eikä ole päässyt ihan siihen, mihin olisi halunnut. Krista ei ole missään nimessä ollut sellaisessa kunnossa kuin aiemmin, vaikkapa kausilla 2017 ja 2018. Viime kausi oli vähän haastavampi, mutta ilman muuta hän oli paremmassa tilanteessa suhteessa muihin kuin nyt, hiihtoasiantuntija Toni Roponen sanoo.

Vuosi sitten tähän samaan aikaan suomalaisella oli 11 sijoitusta viiden kärkeen maailmancupissa ja MM-kisoista neljäs sija. Palkintopallipaikkoja oli kaksi: Davosista ja Tour de Skin lopputuloksissa.

Kaudella 2017–18 ennen Salpausselän kisoja saldona maailmancupista oli muun muassa voitto ja kuusi sijoitusta viiden kärkeen. Kirkkaimpina kimaltelivat kolme olympiamitalia.

Toki tämän kauden tulostasoa nakertaa poissaolo Tour de Skiltä sairastumisen vuoksi.

– Ei riitä, että urheilija sanoo olevansa paremmassa kunnossa. Aina huippu-urheilussa arvioidaan tulosten kautta, mikä on tilanne, Roponen tuumaa.

Sprinttivaihde kateissa

10, 13, 22 ja kolme kertaa 26.

Siinä Pärmäkosken sijoitukset tällä kaudella maailmancupin sprinteissä.

Urallaan aiemmin hän ollut maailmancupissa 21 kertaa sprintissä kymmenen kärjessä, kahdesti kolmen sakissa.

– Sprintissä Kristalla on suurimmat haasteet. Se on asia, mihin kaikkien suomalaisten pitää kiinnittää huomiota. Miten voi olla mahdollista, ettei päästä riittävän kovaa. Samaan aikaan jaksaminen on monelle aika ongelmallista.

Yksikään suomalainen ei tällä kaudella ole päässyt maailmancupissa sprintin finaaliin kuuden parhaan joukkoon.

– Ollaan aika kokonaisvaltaisessa ongelmassa. Harva pysyy vauhdissa mukana, mutta suurempi ongelma on, ettei jakseta pysyä mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos