Venäjä ei hyväksy Wadan rangaistusta - Urheilu - Aamulehti

Venäjä ei hyväksy Wadan antamaa rangaistusta – Näin tapauksen käsittely jatkuu

Rusada ilmoitti tänään valittavansa Maailman antidopingliitto Wadan antamasta rangaistuksesta.

Venäjän yleisurheilun entinen supertähti Jelena Isinbajeva oli mukana päättämässä Rusadan vastauksesta.

19.12.2019 15:50

Venäjän antidopingliitto Rusadan neuvosto on päättänyt, ettei se hyväksy Wadan langettamaa neljän vuoden kieltoa Venäjän urheilulle.

Rusadan seitsemänhenkistä neuvostoa johtaa Aleksandr Ivlev. Siinä on mukana jäseniä muun muassa maan urheiluministeriöstä sekä kaksinkertainen seiväshypyn olympiavoittaja Jelena Isinbajeva.

Wadan rangaistus kieltää Venäjän osallistumisen olympialaisiin, MM-kilpailuihin ja paralympialaisiin seuraavan neljän vuoden ajan. Kielto käsittää myös arvokisojen järjestämis- ja hakemisoikeuden.

Seuraavaksi tapauksen käsittely jatkuu urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa CAS:ssa, jonne Wadan on ensin toimitettava oma kannekirjelmänsä. Kun Venäjä antaa vastauksensa siihen, asia etenee lopullisen päätöksen valmisteleville välimiehille.

Ratkaisun odotetaan syntyvän loppukeväällä.

Wadan antama rangaistus ei rajoita puhtaaksi todettujen urheilijoiden osallistumista arvokisoihin, mutta maatunnuksien käyttäminen on kiellettyä. Lisäksi eri lajiliitot voivat omiin sääntöihinsä nojaten olla noudattamatta Wadan valitsemaa linjaa Venäjän joukkueiden ja urheilijoiden suhteen.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kritisoi maansa urheiluun kohdistuneita toimia torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessaan.

– Minun mielestäni tämä päätös ei ole vain epäoikeudenmukainen vaan myös terveen järjen vastainen, Putin sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut