Wolverhampton harjoitteli maalintekoa Espanyolia vastaan – Norwichin viime pelien hyvä puolustussaldo suuressa vaarassa - Urheilu - Aamulehti

Wolverhampton harjoitteli maalintekoa Espanyolia vastaan – Norwichin viime pelien hyvä puolustussaldo suuressa vaarassa

Teemu Pukki on tehnyt Valioliigan jumbolle jo 11 maalia.

23.2.2020 15:05

Sunnuntain pelipoiminta on Valioliigan Wolverhampton–Norwich.

Päivän kiinnostavin peli

Norwichin akilleen kantapää oli alkukaudesta jatkuvasti liikaa vuotanut puolustus. Viime peleissä Norwich on saanut tuon osaston ainakin tulosten valossa kuntoon, sillä neljässä viime Valioliigapelissä sille on tehty omiin vain kolme maalia, vaikka vastassa ovat olleet niin Liverpool kuin Tottenham.

Toki tulosten taakse katsottaessa on todettava hieman onneakin olleen matkassa, sillä maaliodottamaa vastustajat ovat luoneet noissa neljässä pelissä noin kuuden maalin verran.

Parempi puolustamiseen keskittyminen on myös vastaavasti näkynyt Norwichin itsensä tekemien maalien määrissä, eivätkä kaksi tehtyä maalia neljässä viime pelissä olekaan riittäneet kuin neljään sarjapisteeseen. Molemmat maalit ovat syntyneet totutusti Teemu Pukin lapikkaasta.

Pukki on pitkästä vaisummasta jaksostaan huolimatta edelleen Valioliigan maalipörssissä jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Norwichin tämänkertainen vastustaja Wolverhampton on Valioliigassa kohdannut viime aikoina kovia joukkueita (Leicester, Manchester United ja Liverpool), eikä ole loistanut sen paremmin tulosten kuin maalintekonsakaan puolesta.

Yksi tehty maali ja kaksi pistettä ovat toki olleet pelitapahtumiin nähden liian vähän, ja joukkue olisi ansainnut enemmän. Piilevää potentiaaliaan Wolves pääsi esittelemään torstaina Eurooppa liigassa murskaamalla kotonaan kakkosmiehistöllään pelanneen Espanyolin 4–0.

Wolves pelasi ottelun ykkösmiehillään, ja vaikka tuosta hieman rasitusta tulikin, en näe sen nyt pahemmin haittaavan joukkuetta.

Pikemminkin ottelu kasvatti kadoksissa ollutta itseluottamusta. Uskonkin Wolverhamptonin olevan hyvässä vireessä Norwichia vastaan ja molempien joukkueiden viimeaikaisten Valioliigan maalisaldojen kääntyvän "odotettuihin" suuntiin; eli Wolves palaa vahvasti maalikantaan ja Norwich kaivelee palloa omasta repustaan.

Ottelun paras pitkävetovalinta on kohteen 6880 Wolverhamptonin suora voitto kertoimella 1,48. Ottelu alkaa kello 16.00

Valioliigan parhaat maalintekijät

Jamie Vardy (Leicester) 17

Sergio Agüero (Man City) 16

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) 15

Danny Ings (Southampton) 15

Markus Rashford (Man Utd) 14

Mohamed Salah (Liverpool) 14

Tammy Abraham (Chelsea) 13

Sadio Mané (Liverpool) 12

Teemu Pukki (Norwich) 11

Dominic Calvert-Lewin (Everton) 11

Raúl Alonso Jiménez (Wolverhampton) 11

Harry Kane (Tottenham) 11

Raheem Sterling (Man City) 11

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain parhaaksi pitkävetohauksi nostan La Ligasta Espanyolin vierasvoiton Valladolidia vastaan. Pidän 3,00-kerrointa (kohde 6891) nousuvireiselle Espanyolille liian suurena siitä huolimatta, että joukkueelta puuttuu tästä pelistä hyvin todennäköisesti sen hyökkäyksen tämän hetken terävin hammas eli Raúl de Tomás.

Tomas on iskenyt maalin jokaisessa neljässä pelaamassaan Espanyolin ottelussa sen jälkeen, kun siirtyi joukkueeseen Benficasta tammikuussa.

Tomasin puuttuminen olisi toki kova isku Espanyolille, mutta pidän joukkuetta muutenkin niin nousuvireisenä uuden valmennuksen alaisuudessa (Abelardo tuli joukkueen manageriksi vuodenvaihteessa), että kokonaan sen voitonmahdollisuudet eivät itseään heikompaa Valladolidia vastaan yhden pelaajan puuttumiseen kaadu. Toki puutoslistalla on myös Victor Sanchez.

Valladolid pääsee peliin ehjällä kokoonpanolla, että siinäkin mielessä tässä vedetään hieman päin yleistä näkemystä.

En myöskään laske aivan markkinan antamaa painoa Espanyolin rasitustekijöille torstaisesta Eurooppa liigan pelistä Wolvesia vastaan. Rotaatio oli tuossa ottelussa vahvaa, eivätkä 0–4-tappiolukematkaan kerro näin koko totuutta Espanyolin vireestä.

Kaiken tämän jälkeen annan Espanyolille Valladolidia vastaan noin 35 prosentin voittosaumat, ja se pääseekin aina kupongille asti. Ottelu alkaa kello 17.00.

Päivän pelit: 6891 Valladolid-Espanyol 2 (kerroin 3,00).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 19/23/156

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut