Karhubasket voitti Korisliigan mestaruuden 2018–2019 - Urheilu - Aamulehti

Karhubasket uusi mestaruutensa – Päävalmentaja hehkutti joukkuetta Ylelle: ”Kuin Suomi jääkiekossa”

26.5.2019 18:40

Kauhajoki

Kauhajoen Karhubasket on voittanut koripallon miesten Suomen mestaruuden toisen kerran peräkkäin. Kouvolan Kouvoja vastaan pelatun finaalisarjan ratkaisseen 5. pelin Kauhajoki voitti kotihallissaan 90–84 ja vei mestaruuden voitoin 4–1.

Sarjan edellinen peli perjantaina Kouvolassa päättyi Kauhajoen murskaavaan 38 pisteen voittoon, mutta tänään Kouvot taisteli sinnikkäästi. Se johti peliä kahdella pisteellä päätösneljännekselle lähdettäessä, mutta ratkaisuvaiheissa Kauhajoki oli kuitenkin parempi. Joukkueen tutut tehomiehet astuivat jälleen esiin: Rene Rougeau, Cameron Jones ja Chris McKnight naulasivat 20 pistettä mieheen ja Greg Mangano täydensi 16 pisteellään.

–  Ei tähän kyllästy koskaan, Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso myhäili Ylen tv-haastattelussa voitonjuhlien keskeltä.

–  Kauden alku oli vähän vaikeampi, muutama väärä rekrytointi. Mutta ne korvattiin ja alkoi aikamoinen voittokulku. Tämä on upea joukkue ja yhtenäinen, kuin Suomi jääkiekossa, Laakso jatkoi kehuen ryhmäänsä, joka hävisi pudotuspeleissä vain kerran ja voitti 11 kertaa.

McKnightilla olivat tunteet pinnassa: Ranskasta Kauhajoelle siirtynyt 31-vuotias pelaaja juhli ensimmäistä mestaruuttaan.

–  Menetin isäni vuosia sitten, olisi ollut hienoa että hän olisi nähnyt tämän. Tämä merkitsee minulle niin paljon, ainoa mestaruuteni millä tahansa tasolla. Lähellä olen ollut niin monta kertaa, McKnight herkisteli kyynelsilmin Ylen haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos