Talousvaikeuksissa olleen Manse PP:n puheenjohtaja puhuu Superpesiksestä - Urheilu - Aamulehti

Talousvaikeuksissa olleen Manse PP:n puheenjohtaja vakuuttaa: Olemme valmiita Superpesikseen myös taloudellisesti

Kuluva kausi ei ole ollut Manse PP:lle kaikista helpoin taloudellisesti. Seuran puheenjohtaja Matti Helimo pitää kuitenkin mahdollisena, että Manse PP yltää nollatulokseen tämän kalenterivuoden aikana.

Manse PP:n puheenjohtaja Matti Helimo iloitsee siitä, että seuralla on Superpesis-nousun myötä mahdollisuus myös valtakunnallisia yhteistyökumppaneita.

5.8.2019 19:10

Aamulehti

Manse PP:n miesten edustusjoukkueen onnistunut kausi pelikentillä huipentui sunnuntaina, kun joukkue varmisti nousunsa miesten Superpesikseen.

Vaikka kentällä on viime aikoina kulkenut, ei toimistolla ole ollut yhtä helppoa, sillä tuloja ei ole kertynyt viime vuosien tavoin.

Pahimmillaan tilanne oli kauden alussa, jolloin Manse PP:n budjetista uupui noin 60 000–80 000 euroa.

Ongelmaksi muodostui esimerkiksi se, ettei hyvin tuottoisaa ja yli 2000 osallistujan pesäpallon suurleiriä järjestetty tänä vuonna Tampereella.

Seura myös uskoi miesten joukkueen yltävän runkosarjan ykköstilaan, minkä vuoksi rahakkaat nousukarsintapelit jäisivät todennäköisesti pelaamatta.

Budjetin vajauksen vuoksi Manse PP joutui aloittamaan henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut, joiden seurauksena toiminnanjohtaja Inga Ärnfors joutui lähtemään seurasta.

Pesäpallon suurleirillä oli suuri rooli Ärnforsin palkassa, sillä jopa kolmannes leirin tuotoista kattoi hänen tilipussinsa.

– Se oli tietysti kurjaa, että jouduimme karsimaan kulujamme henkilöstöstä. Kaikki on kuitenkin tehty sen takia, että huippupesis voi Tampereella hyvin tulevina vuosina, helmikuussa Manse PP:n puheenjohtajana aloittanut Matti Helimo sanoo.

Superpesikseen noussut tamperelaisseura on kuitenkin pääsemässä myös taloudellisesti veden pinnalle. Helimo pitää jopa mahdollisena, että Manse PP yltäisi nollatulokseen tämän kalenterivuoden aikana. Manse PP:n tilikausi on marraskuun alusta lokakuun loppuun.

– Uskon, että pääsemme nollatulokseen, jos loppukausi sujuu hyvin. Olemme joutuneet tekemään talouden eteen paljon töitä, välillä on ollut raskastakin, Helimo myöntää.

Budjettia on kasvatettava merkittävästi

Vaikka taloudellinen tilanne on ollut haastava, Helimo vakuuttaa seuran olevan valmis Superpesikseen myös taloudellisesti. Seuralla ei esimerkiksi ole ulkopuolista velkaa.

– Superpesis tarkkailee pesäpalloseurojen taloutta, ja kuulumme siihen listaan. Olemme aina saaneet puhtaat paperit, Helimo sanoo.

Helimon mukaan Manse PP:llä on mahdollisuus nostaa Superpesistä varten vuosibudjettinsa 200 000 euroon. Lukema jää täksi kaudeksi Superpesikseen nousseen Siilinjärven budjetista noin 67 000 euroa. Pääsarjan budjetit ovat olleet tänä vuonna keskimäärin 589 000 euroa.

Manse PP:n täytyy kasvattaa budjettiaan merkittävästi, sillä Ykköspesiksessä miesten budjetti on liikkunut noin 115 000 eurossa.

Tulojen kasvattamiseen suhteen Helimo luottaa yhteistyökumppanuuksien ja yleisömäärien kasvuun. Esimerkiksi tänä kesänä Manse PP on pystynyt kasvattamaan kumppanimyyntiään.

– Nyt meillä on mahdollisuus saada myös valtakunnallisia yrityksiä mukaan, joilla on esimerkiksi Pohjanmaalla toimintaa. Tampere on kuitenkin Superpesiksen suurin kaupunki, joten se avaa meille uusia mahdollisuuksia.

Takapakkia stadionhankkeessa

Helimo on myös luottavainen siihen, että yleisö kiinnostuu yhä enemmän Manse PP:stä. Tamperelaisten yleisökeskiarvo on ollut tällä kaudella 556 katsojaa, mutta parhaimmillaan HP:ta vastaan katsomoihin kipusi jopa 1376 silmäparia.

Kauppiin rakennettava pesäpallostadion on ensimmäistä kertaa Manse PP:n käytössä kesällä 2020.

Manse PP:n paikka pääsarjassa varmistui sunnuntaina, kun joukkue kukisti Ylivieskan Kuulan Kaupin stadionilla.

– Kaupissa pelatut Superpesis-ottelut ovat osoittaneet, että meillä on katsojapotentiaalia. Olen myös kuullut ihmisiltä juttuja, että sitten kun Manse PP nousee Superpesikseen ja kotipaikkakuntani joukkue tulee tänne, niin he tulevat katsomoon.

Helimo myös uskoo, että Kauppiin rakennettava pesäpallo- ja hiihtostadion mahdollistaa sellaiset olosuhteet, joissa taloudellista tulosta voi parantaa hiljalleen vuosittain.

Nykyisen stadionin katsomot vetävät esimerkiksi 1500 katsojaa. Uudessa stadionissa tavoitteena on 2500 katsojapaikkaa.

Ainakaan ensi kesänä Manse PP ei kuitenkaan pääse nauttimaan huippuolosuhteista, sillä kesä 2020 viedään läpi vanhoilla katsomoilla, jotka siirretään kentän toisesta päästä uudelle kentälle.

– Onhan se iso takaisku, sillä nykyiset olosuhteet ja katsomot eivät ole Superpesiksen vaatimalla tasolla. Se on iso pettymys, mutta luotan sataprosenttisesti kaupunkiin ja heidän tahtotilaansa saada mahdollisimman hyvät olosuhteet myös ensi vuodeksi, Helimo sanoo.

Manse PP:n kenttävuokrat tulevat Helimon mukaan oletettavasti nousemaan jonkin verran sitten, kun katsomot ja oheistilat valmistuvat.

Helimo kuitenkin painottaa, ettei Manse PP tule lähtemään ”soitellen sotaan” Superpesikseen, vaan rakentaa tulevaisuuttaan maltilla.

Helimo sanookin, että tamperelaisseuran menestys pohjautuu myös jatkossa muuhun kuin rahaan. Esimerkiksi hankkimilleen pelaajille seura aikoo tarjota parhaimpia kokonaisratkaisuja työ- ja opiskelupaikkojen muodossa rahanippujen sijaan.

Superpesistä varten Manse PP aikookin luottaa omiin pelaajiinsa ja hankkia vain muutamia täsmävahvistuksia, vaikka pelaajat ovat soitelleet Manse PP:lle Helimon mukaan ahkerasti viime aikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos