Täydellinen mahalasku: VaLePan taival Mestarien liigassa päättyi – ”Iso pettymys” - Urheilu - Aamulehti

Täydellinen mahalasku: VaLePan taival Mestarien liigassa päättyi – ”Iso pettymys”

VaLePa pelasi torstaina huonoimman euro-ottelunsa Sastamalan liikuntahallissa.

Mikko Eskon ilme kertoo kaiken. VaLePan Mestarien liigan taival päättyi heikkoon esitykseen.

14.11.2019 21:11

Sastamala

VaLePa on tehnyt erittäin kovaa jälkeä Sastamalan liikuntahallissa pelatuissa euro-otteluissa, mutta torstai-iltana tuli odottamaton mahalasku 1 238-päisen yleisön edessä.

Valkovenäläinen Skakhtior Soligorsk tyrmäsi apaattisen ja virheherkän kotijoukkueen viime viikon tapaan 3–0.

Tällä kertaa Soligorskin voittolukemat olivat 25–22, 25–22 ja 25–21.

– Putoaminen on iso pettymys. Vastustaja oli hyvä, mutta se olisi ollut täysin lyötävissä. Olemme kaataneet täällä kovempiakin joukkueita, VaLePan passari Mikko Esko harmitteli.

VaLePa hävisi vuonna 2012 avatulla kotiareenallaan vasta kolmannen europelinsä. Aiemmat voitot veivät italialainen tähtisikermä Trentino (2017) ja kova turkkilaisjoukkue BBSK Istanbul (2018). Näin Soligorsk liittyi komeaan seuraan.

VaLePan saldo on nyt viisitoista voittoa ja kolme tappiota.

– Kun häviää samalle porukalle kaksi kertaa 0–3, selittelyt ovat turhia. Tulokset eivät valehtele. Tämä on nyt meidän taso, Esko myönsi.

Sastamalalaisjoukkueelle kävi täsmälleen samoin kuin viikko sitten Minskissä. Peli romahti kuin korttitalo ensimmäisestä tuulenvireestä. Sen jälkeen joukkueen valtasi yleinen neuvottomuus.

– Meille tuli molemmissa peleissä ongelmia vastaanoton kanssa. Näitä seurasi syöttövirheiden suma. Lisäksi kaveri oli kovempi ratkaisupaikoissa. Meiltä puuttui kivi kädestä, kun olisi pitänyt täräyttää piste, Esko harmitteli.

Hyökkäysratkaisut jäivät liikaa Niko Suihkosen (15/+10) harteille. Suihkosen ranne kävi terävästi alkusyksyn tapaan, mutta ruotsalaislaituri Erik Sundbergin ja hakkuri Mikko Oivasen tulituki jäi liian vähäiseksi.

Vaikka Mestarien liigan taival päättyi karvaasti heti kättelyssä, VaLePan europelit jatkuvat viime kauden tapaan CEV-cupissa.

VaLePa kohtaa seuraavaksi Bundesliigassa pelaavan Hypo Tirol Hachingin.

– En olisi halunnut lähteä sinne, mutta toisaalta pääsen nyt verestämään muistoja kuudentoista vuoden takaa, Esko viittasi ammattilaisuransa starttiin Unterhachingissa.

Seurassa on tehty uudelleenjärjestelyjä sen jälkeen, mutta juuret ovat samat.

VaLePa aloittaa vieraissa 11.12. ja jatkaa kotikentällä luultavasti 17.12.

Hachingin tutuin mies on vielä viime kaudella VaLePaa edustanut maajoukkuesentteri Tommi Siirilä. Myös itävaltalaislibero Florian Ringseis pelasi taannoin VaLePassa.

– Vaikka nyt harmittaa, uudet vastustajat sytyttävät luonnostaan. Meidän pitää ottaa niistä otteluista kaikki oppi, jotta pärjäämme keväällä liigan ratkaisupeleissä. Työmaata riittää paljon, Esko summasi.

Vieraiden Volodymyr Tevkun iski pallon kenttään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos