Nokian Urheilijat voitti kolmannen kerran ringeten SM-kultaa - Urheilu - Aamulehti

”Noutajaperhe” Nokian Urheilijat juhlii ringeten Suomen mestaruutta – Pisterohmu ylistää: ”Ainutlaatuinen joukkue”

Nokian Urheilijat voitti kolmannen kerran ringeten Suomen mestaruuden. Joukkue hävisi kauden aikana vain kolme ottelua.

Nokian Urheilijat aloitti mestaruusjuhlat Lapinlahdella lauantaina.

30.3.2019 17:19 | Päivitetty 30.3.2019 17:32

Aamulehti

Nokian Urheilijoiden mestaruusjuhlat ovat olleet käynnissä noin kolme varttia, kun Maija Väyrynen yrittää pukea tunteitaan sanoiksi. Se on Väyryselle vaikeampaa kuin maalinteko, koska taustalla joukkue tuulettaa yhä villisti ja äänekkäästi.

– Ihan huikea tunnelma. Huikea joukkue, Väyrynen sanoo.

– Pelaamme yhteen ja tässä on tulos.

Lauantaina tulos oli se, että NoU voitti Lapinlahdella LL-89:n 7–6 (3–2, 1–0, 2–2, 1–2) ja vei ringeten Suomen mestaruuden voitoin 3–1. Jos joskus SM-kulta on matkannut oikeaan osoitteeseen, niin nyt: NoU voitti runkosarjassa 26 ottelua 28:sta ja hävisi pudotuspeleissäkin vain kahdesti.

Ei se voitto, vaan murskavoitto.

Elina Raesola haki mestaruuskannun. Hän keräsi lauantaina tehot 1+3.

Lue lisää: Nokialainen ringette on noussut tyhjästä Suomen kirkkaimpaan kärkeen – tarina sai alkunsa tyttären toiveesta, jonka isä Markku Ahvenjärvi toteutti

Maija Väyrysellä oli suuri rooli mestaruudessa. Hän keräsi runkosarjassa ja pudotuspeleissä peräti tehot 95+83=178 eli 5,4 pistettä ottelua kohden. Mestaruuden ratkaisseessa finaalissa Väyrynen iski neljä maalia.

SM-kultaan ei kuitenkaan yksi tähti riitä.

– Meille tarjottiin suosikin viitta heti kesällä, kun nimilistat julkistettiin. Meillä on tosi paljon taitavia pelaajia. Lopulta joukkuehenki kuitenkin ratkaisee kaiken. Tämä ei ollut helppo kausi missään nimessä, Väyrynen muistuttaa.

Ei se niin vaikealta näyttänyt?

– Ei ole helppoa lähteä jokaiseen peliin suosikkina. Muilla oli vain voitettavaa meitä vastaan. Meidän ei tarvinnut edes pelata hyvin, niin voitimme. Se meinasi kostautua loppukaudella, kun hävisimme muutaman pelin. Onneksi ne kuitenkin toimivat vain hyvänä herätyksenä.

Suomen mestaruus oli NoUlle seurahistorian kolmas.

Suomen mestaruus on NoUn seurahistorian kolmas. Aiemmat tulivat vuosina 2015 ja 2016. Kaksi edellistä kautta päättyivät hopeaan ja vuosi sitten juuri LL-89 aiheutti nokialaisille finaalitappion.

– Olemme kaikki yhtä perhettä. Noutajaperhe, se on meidän slogan. Joukkue on kiva ja kova, Väyrynen naurahtaa.

Kiva ja kova?

– Se tulee yhdestä haastattelusta.

Sana perhe toistuu Väyrysen puheessa usein.

– Nokialla joukkue on aina ollut kuin perhe. Meilläkin oli loppukaudella haasteita ja hävisimme pelejä, mutta vastoinkäymiset vain yhdistivät porukkaa. Meillä on niin hauskaa yhdessä. Ei vain pelaajien kesken, vaan myös huoltajat, joukkueenjohtajat ja kaikki ovat yhdessä.

Pisteistäkin kysyttäessä Väyrynen kääntää puheen nopeasti joukkueeseen.

– Olen aina ollut maalintekijän roolissa. Tällä kaudella sain pelata hyvien pelaajien kanssa. Pisteitä tuli väkisinkin. Pistepörssin kärjessä oli paljon muitakin meidän pelaajia. Loistavia persoonia kaikki. Ainutlaatuinen joukkue, Väyrynen hehkuttaa.

– Pelillisesti tämä oli ehdottomasti paras joukkue, jossa olen pelannut.

Se tosiaan näkyi myös kauden tuloksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: