Kreikka putosi koripallon MM-turnauksesta - Urheilu - Aamulehti

Giannis Antetokounmpon ja Kreikan MM-turnaus päättyi

Viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Giannis Antetokounmpo jäi Kreikan maajoukkueen mukana koripallon MM-turnauksen jatkolohkovaiheeseen.

9.9.2019 18:49

Peking

NBA:n viime kauden arvokkaimman pelaajan Giannis Antetokounmpon ja Kreikan tie koripalloilun MM-kisoissa päättyi 84–77-voittoon Tshekkiä vastaan K-jatkolohkossa Shenzhenissa. Kreikka olisi tarvinnut 12 pisteen voiton noustakseen Tshekin edelle jatkopeleihin. Tshekki eteni puolivälieriin, kun Yhdysvallat voitti K-lohkossa Brasilian 89–73.

Antetokounmpo jäi virhevaikeuksien ja Tshekin sumppupuolustuksen puristuksessa 12 pisteeseen ennen kuin hänen virhetilinsä täyttyi.

Kreikka käväisi ottelun alussa 14–5-johdossa, mutta Tshekin sumputtava puolustus oli myrkkyä Kreikan hitaalle hyökkäyspelille, ja puoliajalle mentiin jo Tshekin 33–32-johdossa.

Giannis Antetokounmpo otti neljännen virheensä jo kolmannella neljänneksellä, mutta hänen veljensä Thanasis Antetokounmpo tuli tuulispäänä vaihdosta kentälle ja takoi 4.55 minuutissa yksitoista pistettä virheettömällä heittopelillä. Hänen innostamanaan Kreikka loikkasi 57–49-johtoon ennen viimeistä neljännestä.

Viimeisen neljänneksen alussa Kreikka käväisi jo 61–49-johdossa, mutta Giannis Antetokounmpo sai viidennen virheensä viisi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Tshekin sentteri Ondrej Balvin kalasti hänelle hyökkääjän virheen.

Tshekin paras korintekijä oli Jaromir Bohacik, joka nakutti 25 pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: