Nokialaislupaus yrittää murtautua Suomen kivikovaan joukkueeseen – Maailmanmestarilta selkeä kehitysvinkki: ”Veemäinen pitää olla” - Urheilu - Aamulehti

Nokialaislupaus yrittää murtautua Suomen kivikovaan joukkueeseen – Maailmanmestarilta selkeä kehitysvinkki: ”Veemäinen pitää olla”

Suomen miesten salibandymaajoukkue voitti Sveitsin Tampere Areenalla yli 1500 katsojan edessä. Ottelu oli osa tuleviin kotikisoihin valmistautumista. MM-Helsinkiin haluaa myös Nokian KrP:n nuori lahjakkuus Joona Rantala, joka debytoi maajoukkueessa viikonloppuna.

Suomen ja Sveitsin välistä ottelua oli seuraamassa yli 1500 katsojaa.

9.11.2019 20:42 | Päivitetty 9.11.2019 21:05

Aamulehti

Tamperelainen salibandyväki sai odottaa kuusi ja puoli vuotta ennen kuin Suomen miesten salibandymaajoukkue palasi tositoimiin Tampereelle. Vasta kahdeksannen kerran historiansa aikana Tampereella esiintynyt maajoukkue vastasi fanien odotuksiin: Sveitsi kaatui neljän maan EFT-turnauksen ottelussa maalein 3–1 (0–0, 2–0, 1–1) Tampere Areenalla.

Kamppailua oli seuraamassa 1 528 katsojaa, jotka pitivät tunnelman korkealla.

Ottelun sankariksi nousi nykyisessä kotihallissaan pelannut Classicin Ville Lastikka, joka viimeisteli kaksi maalia. Jyväskylän Happeen Jami Manninen iski 2–0-maalin.

– Oli aika paljon vauhdikkaampi ja parempi peli kuin eilen. Hyökkäyspäässä ei ollut paljon tilaa, eikä hirveästi paikkoja, mutta eipä ollut vastustajallakaan. Tämä oli meiltä suhteellisen ehjä ottelu, Lastikan ketjun sentteri Joonas Pylsy sanoi.

Perjantaina Suomi voitti Tshekin 3–2 Hämeenlinnassa.

– Meillä on ollut muutaman vuoden ajan vaikeuksia Sveitsin kanssa. Heidän karvauspelinsä on tuottanut meille ongelmia, kun Suomessa oikein kukaan ei pelaa sillä tavalla ohjauspeliä. He iskevät tosi kovaa hyökkäyspäässä.

Joona Rantala yrittää murtautua MM-kisajoukkueeseen.

Rantala hamuaa kotikisoihin

EFT-turnaus on osa valmistautumista reilun vuoden päässä siintäviin MM-kotikisoihin. Suomi haluaa luonnollisesti saada kahden mestaruuden jatkoksi kultaa kotiyleisön edessä.

Päävalmentaja Petteri Nykky valinnee valmennusryhmänsä kanssa kisoihin kokeneen joukkueen, johon nuorempien ei ole helppo murtautua.

Läpimurtoa kyttää Nokian KrP:ssä liigaeliittiin noussut Joona Rantala, joka pelasi perjantaina ensimmäisen aikuisten maaottelunsa. Hän avasi maalitilinsä heti Tshekki-kamppailussa.

– Oli hienoa pelata taas kansainvälinen peli. Tempo on kova, mutta varsinkin eilen pystyin pelaamaan koko ajan paremmin, Rantala, 20, sanoi.

Sveitsiä vastaan ottelu kului kahden vuoden takaiselta nuorten maailmanmestarilta suurelta osin penkillä.

– MM-kisat ovat totta kai tavoite. Sinne tähtään ja sitä koti teen hommia koko ajan. Pitää kuitenkin olla Suomen huipulla, että sinne valitaan. Kokonaisvaltaista peliä pitää saada vielä paremmaksi, Rantala mietti.

Kahta edellistä aikuisten MM-kultaa voittamassa olleella Pylsyllä oli nuorelle lupaukselle selkeä vinkki:

– Rohkeutta ja sellaista ärsyttävyyttä pitää saada vielä kentälle lisää, että ei anna kaverille yhtään tilaa. Veemäinen pitää olla täällä, jos haluaa ottaa paikan, Pylsy sanoi vieressä seisseelle Rantalalle – hieman suoremmin tosin.

Olitko siis vielä liian kiltti?

– Noo, en tiedä. Pitää pystyä vielä parantamaan, KrP-hyökkääjä vastasi.

Jami Manninen onnistui maalinteossa Sveitsiä vastaan.

Läpimurtoa odotellessa

Tampereella Suomen haastoi laatujoukkue. Sveitsi on yrittänyt hanakasti murtaa Suomen ja Ruotsin ylivaltaa miesten maajoukkuesalibandyssä. Tuloksena on kuitenkin ”vain” seitsemän MM-pronssia ja yksi finaalipaikka yli 20 vuoden takaa.

Vuosi sitten Prahassa jättipaukku oli lähellä, kun Ruotsi voitti MM-välierän vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen tasoitettuaan sitä ennen viime minuuttien maalilla.

Tuosta Sveitsin ryhmästä Tampereella pelasi yli puolet, 13.

– Nämä ovat oikeasti tosi tiukkoja otteluja. Sveitsillä se menestys on ehkä ollut päästä kiinni, mutta heidän nuoret pelaajat ovat nälkäisiä ja he haluavat näyttää, että he ovat se sukupolvi, joka menee finaaliin taistelemaan kullasta, Pylsy kertoi.

Pylsy siirtyi täksi kaudeksi Classicista Sveitsiin, jossa hän pelasi jo kaudet 2014–2016.

– Sveitsi on kehittynyt ihan valtavasti. Tekeminen on ehdottomasti ammattimaisempaa.

EFT-turnaus päättyy sunnuntaina, jolloin Suomi kohtaa Ruotsin Vantaalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: