Päivän vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Pelicans–HIFK-sarja ollut kotivetoinen – kuudes kenttäpelaaja kantaa HIFK:n tänään voittoon?

HIFK:lla on tänään toinen mahdollisuus laittaa puolivälieräsarja Pelicansia vastaan pakettiin. Nyt apuna on se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja

Saako Oliwer Kasken Pelicans horjutettua HIFK:n lauantaina? Pakko olisi, muuten alkaa kesäloma.

30.3.2019 15:28 | Päivitetty 30.3.2019 15:29

Päivän kiinnostavin peli

Pelicansin ja HIFK:n puolivälieräsarja on toistaiseksi ollut tuloksellisesti kotivetoinen neljän pelin viidestä päätyttyä kotivoittoon.

Tilastojen valossa kotiedun merkitys hieman ylikorostuu toteutuneissa tuloksissa, mutta pelitavallisesti on loogista, että vahvasti paineen antamiseen perustuvat pelitavat toimivat kotona paremmin. Tutussa hallissa oman yleisön edessä on helpompaa pelata rohkeasti.

En näe sarjan kuudennen pelin muodostavan tässä mielessä poikkeusta aikaisemmin nähtyyn. Vedonlyönnillisesti kotivahvuus-ajattelusta ei valitettavasti saa nyt kovin suurta etua, sillä myös Veikkaus on tässä ja jo edellisessä pelissä osannut skaalata normaalia suuremman kotiedun sisälle kertoimiinsa.

Pelin yksittäisistä osa-alueista huomiota kannattaa edelleen kiinnittää maalivahtipelaamiseen. Vaikka lipsahduksia voi sattua kenelle tahansa, on Pelicans maalivahtiosastolla tällä hetkellä vahvemmalla jäällä. Pari peliä sitten vertailin Atte Engrenin ja Jussi Olkinuoran torjuntaprosentteja tässä sarjassa. Aihe on edelleen ajankohtainen Engrenin prosentin ollessa 88,64% ja Olkinuoran 94,94%. Pitkässä juoksussa noin valtava ero konkretisoituu jossain vaiheessa myös tulostaululle.

Kenttäpelin osalta HIFK:n ja Pelicansin toistaiseksi suurin ero on näkynyt ratkaisuihin pystyvien pelaajien määrässä; toisin sanoen materiaalin leveydessä. Kummankin joukkueen tähtipelaajastatuksella pelaavat yksilöt ovat onnistuneet jokseenkin yhtä hyvin ja odotetusti, mutta jos tarkastellaan pistesuorituksiin yltäneitä pelaajia, näyttää Pelicans tällä hetkellä vahvemmalta joukkueelta. HIFK:sta tässä sarjassa pisteille on päässyt 13 eri pelaajaa ja Pelicansista peräti 18 eri pelaajaa.

Kaikki tekijät summaten pidän HIFK:ta tässä kuitenkin hitusen Veikkauksen näkemystä suurempana suosikkina. HIFK:n lopulliselle voitolle saan 58 prosenttia ja sen kerroin 1,70 (kohde 4222) on ottelun paras pitkävetovalinta. Myös alle 5,5 maalista luvattu 1,70 (kohde 4231) on lähellä rajatapausta.

Päivän paras vetovihje

Lauantain paras Pitkävetohaku löytyy Englannin Mestaruussarjasta.

Ipswich on ollut sarjan häntäpäässä läpi kauden. Vaikka joukkueella on koko kaudelta vain kolme voittoa ja alla peräti yhdentoista voitottoman ottelun putki, oli sen viime otteluissa ennen taukoa näkyvissä positiivisia merkkejä. Seitsemästä viime pelistään Ipswich on hävinnyt vain yhden, toki tasapelejä on kuusi, eli voittaminen on vaikeaa.

Pelillisesti ja tilastojen valossa Ipswich olisi ansainnut viime otteluistaan kuitenkin saatua enemmän.

Etenkin kotonaan Nottinghamia (1-1) ja Readingia (1-2) vastaan Ipswich loi maalipaikkoja jopa voittojen arvoisesti (otteluiden maaliodottamat olivat Ipswichille 1,9–1,2 ja 1,3–0,7).

Hull sen sijaan on jo pidempään ollut tuloksiaan huonompi. Kotonaan Hull on vastoin pelitapahtumia ja tilastoja saalistanut pisteitä, mutta vieraissa heikot otteet ovat heijastuneet ansaitusti myös tulostaululle.

Hullin viiden viimeisen vieraspelin saldo on 0–0–5 maalit 3–16.

Kohteessa 7207 Veikkaus tarjoaa Ipswichin voitosta markkinoiden selvästi korkeinta 3,25 kerrointa. Tämä on nyt vähintäänkin harkinnan arvoinen tarjous. Ottelu alkaa kello 17.00.

Päivän pelit: Ei pelejä

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 28/60, palautusprosentti 83%.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos