Nokian KrP eteni salibandyn Suomen cupin finaaliin - Urheilu - Aamulehti

Nokian KrP teki seurahistoriaa – Tuleeko Suomen cupin finaalista Pirkanmaan paikallistaisto? ”Ei tule mieleen monta peliä, joissa olisimme pelanneet paremmin”

Nokian KrP jyräsi Happeen yli cupin välierässä. Classic jatkoi hurjaa voittoputkeaan liigassa. Classic jahtaa cupin finaalipaikkaa sunnuntaina.

Nokian KrP juhli Suomen cupin finaalipaikkaa lauantaina.

4.1.2020 21:02

Aamulehti

Nokian KrP eteni salibandyn miesten Suomen cupin loppuotteluun. KrP voitti lauantaina pelatussa välierässä Jyväskylän Happeen vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 10–2 (1–0, 2–1, 7–1).

Kyseessä on KrP:n ensimmäinen finaalipaikka cupissa tai liigassa.

– Tämä on tärkeä steppi seuralle ja saamme oppia, miten katkopeleihin valmistaudutaan, päävalmentaja Jarmo Härmä sanoi onnellisena.

– Pelaajat asettivat cupiin isoin tavoitteen. Nyt olemme sitä askeleen lähempänä.

KrP ratkaisi välierän päätöserän alussa, kun se iski neljä maalia reilussa kolmessa minuutissa. Nokialaisten ykköskenttä viimeisteli viisi maalia. Joona Rantala keräsi tehot 2+1 ja myös tämän ketjukaveri Joonatan Kovanen iski kahdesti.

– Oli erinomainen esitys joukkueelta. Joukkueessa oli todella hyvä henki. Tämä oli kauden parhaita ellei paras peli. Tuotimme erittäin paljon maalipaikkoja, Härmä iloitsi.

Hän sanoi, että kokonaisvaltainen pelaaminen oli korkealla tasolla.

– Ei tule mieleen monta peliä, joissa olisimme pelanneet paremmin.

Nokian KrP on salibandyliigassa toisena, joten cupin finaalipaikkaa ei voi pitää yllätyksenä. Ennen cupin finaalia ohjelmassa on kuusi liigapeliä. Cupin loppuottelut pelataan 8. helmikuuta Viron Tallinnassa.

– Kausi on mennyt tähänkin asti hyvin, mutta tämä antaa buustia. Näytimme, että osaamme pelata laadukkaasti myös pallon kanssa.

Cupin finaalista saattaa tulla Pirkanmaan paikallistaisto. Toisessa välierässä kohtaavat Tampereen Classic ja Turun TPS. Ottelu pelataan sunnuntaina 5. tammikuuta Tampere Areenalla. Liigaa ylivoimaisesti ja tappiotta johtava Classic on välierän selkeä suosikki.

– Jos pelaamme samalla tavalla kuin tänään, meillä on varmasti sauma, tulee vastaan sitten kumpi tahansa, Härmä sanoi.

TPS kuuluu kuitenkin liigan kärkijoukkueisiin. Lisäksi Classicin jaloissa painaa lauantainen liigapeli. Classic voitti lauantaina helposti LASBin 8–3 (2–0, 4–1, 2–2). Jussi Piha keräsi tehot 2+2 ja Ville Lastikka 2+1.

Classic on voittanut nyt 18 peräkkäistä ottelua sarjan alusta ja kaikki varsinaisella peliajalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos