ooveen varmisti paikkansa Mestiksessä - Urheilu - Aamulehti

Koovee varmisti paikkansa Mestiksessä – ottelu ratkesi dramaattisesti vain 19 sekuntia ennen päätöserän loppua

30.3.2019 21:21 | Päivitetty 30.3.2019 22:37

Aamulehti

Koovee selvitti jääkiekon Mestiksen karsinnat tyylikkäästi kaatamalla Kajaanin Hokin joukkueiden neljännessä kohtaamisessa Kajaanissa 3–2. Voittomaalin laukoi vain 19 sekuntia ennen kolmannen erän loppua hyökkääjä Julius Valtonen.

Näin Koovee voitti ottelusarjan 4–0 ja säilytti paikkansa Mestiksessä.

– Joukkueella oli tässä katkaisupelissä karmea kipsi päällä. Rentoudesta ei ollut tietoakaan. Olimme kuitenkin selkeästi parempi joukkue. Luisteluvoimassa oli selkeä ero eduksemme, mutta maalinteko oli meille vaikeaa, Kooveen valmentaja Juha Pajuoja tuumasi.

Kooveen jumbosija Mestiksessä oli jo pitkään varma, joten kevään ykköstavoitteeksi tuli sarjapaikan varmistaminen.

– Nyt tehtävä on suoritettu. Kyllä tämän homman hoitaminen oli iso asia. Mielestäni Kooveen Mestis-paikka on iso asia tamperelaiselle jääkiekolle. Kaupunki tarvitsee joukkueen Mestiksessä, Pajuoja tähdensi.

Koovee joutui lähtemään kauteen takamatkalta muihin Mestis-porukoihin verrattuna, kun paikka Mestiksessä varmistui sen verran myöhään.

– Pelaajasopimukset oli jo pitkälti tehty siinä vaiheessa. Kauden mittaan yritimme paikata tilannetta, mutta reagoimme ehkä vähän liian hitaasti. Nopeammalla toiminnalla olisimme voineet päästä pelaamaan isommista asioista kuin sarjapaikasta.

Pajuoja nosti muutaman pelaajan esiin joukkueen avainpelaajina.

– Maalivahti Tomi Risteli oli varsinkin vuodenvaihteen jälkeen hyvä. Kesken kauden hankittu pakki Juuso Walli oli iso hahmo puolustuksessamme. Hyökkäyksessä Valtonen oli iso pelaaja.

Pajuoja nosti esiin myös ketjun Vili-Jesper KoivulaErik AhopeltoAlex Hukki.

– Se oli hieno ketju, mutta hajosi kesken talven, kun Hukki loukkaantui ja Ahopelto nousi kevääksi Ilveksen liigajoukkueeseen. Toki hieno asia, että Ahopelto sai mahdollisuuden Liigassa. Sitä vartenhan Mestiksessä tehdään töitä, että pelaajat pääsevät eteenpäin.

Pajuojan pesti päättyi lauantaina. Ensi kaudella Kooveeta luotsaa nykyinen LeKin luotsi Miikka Kuusela.

Pajuoja ei osannut vielä sanoa, jatkuuko valmennusura jossain muodossa.

– Elämä on hiukan tylsää ilman niitä elämyksiä, joita voiton tuomasta ilosta ja tappion aiheuttamasta harmituksesta. Niistä saa sen tunneskaalan, jota rakastaa. Voisin vielä jotain valmentaakin, Pajuoja sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos