Kovien tehojen ulkomaalaisvahvistus debytoi Tapparassa - Urheilu - Aamulehti

Kovien tehojen ulkomaalaisvahvistus debytoi Tapparassa – Pelicans ryöstää silti pisteet Tampereelta uuden valmentajansa johdolla?

Tapparan Niko Ojamäki jahtaa onnistumisia tänään Pelicansia vastaan.

3.12.2019 13:04

Illan mielenkiintoisin ottelu on Liigan Tappara–Pelicans.

Päivän kiinnostavin peli

Tappara–Pelicans-ottelun mielenkiintoisimmat pointit ovat Tapparan uuden vahvistuksen Steven Iacobellisin debyytti sekä Pelicansin uuden valmentajan Jesse Wellingin toinen ottelu lahtelaisten peräsimessä.

Tappara reagoi nopeasti alkukauden parhaan pelaajansa Tyler Morleyn pahaan loukkaantumiseen hankkimalla tilalle korvaajaksi ECHL-liigassa viime kaudella kovat 23+42=65 tehot iskeneen Steven Iacobellisin.

Iacobellis avaa tänään kakkosketjussa yhdessä kokeneen Kristian Kuuselan ja Jere Karjalaisen kanssa. Nähtäväksi jää miten Iacobellis riittää ja sopeutuu Liigaan.

Pelicansin kohdalla mielenkiintoinen kysymys on, miten alkukaudesta Mestiksen Kiekko-Vantaassa enemmän tai vähemmän epäonnistunut Jesse Welling pärjää liigatasolla päävalmentajana. Pelicansin ensimmäinen Welling-peli HPK:ta vastaan oli pirteää ja yritteliästä, mutta niin se usein on valmentajan vaihdoksen jälkeen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä pitkän uran Liigassa (Lukko) apuvalmentajana tehnyt Welling saa aikaan vastuuvalmentajana.

Ottelun voimasuhteissa annan hieman Veikkausta enemmän painoa Pelicansin muutospositiivisuudelle. Uskon Wellingin tulon edelleen vaikuttavan Pelicansin pelaajiin positiivisesti.

Kun Tapparalla on menossa enemmän tai vähemmän rutiinivaihe, uskon kannattavimpien pitkävetovalintojen löytyvän nyt Pelicansin mahdollisista (jätti)yllätyksistä. Paras haku on kohteen 4070 tasoituksellinen Pelicans kertoimella 2,75. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Päivän parhaan pitkävetokohteen tittelistä kilpailevat kaksi vähämaalisuushakua. KHL:ssä Torpedo–Avtomobilist-ottelussa Veikkauksella on hitusen liian runsasmaalinen kuva pelistä. Vaikka kumpikaan joukkue ei varsinaisesti pelaa erityisen vähämaalista kiekkoa, ovat koko kauden tilastot kuitenkin 5,5 maalin linjalla aika underpainotteisia.

Torpedon kaikista otteluista alle 5,5 maalin tulokseen on päättynyt 54 prosenttia, kotipeleistä peräti 71 prosenttia. Vastaavat lukemat Avtomobilistin kohdalla ovat kaikki pelit 63 prosenttia ja vieraspelit 60 prosenttia.

Kummankin joukkueen viidestä viime pelistä neljä on päättynyt alle 5,5 maalin tulokseen maalikeskiarvoilla Torpedo 4,6 maalia per peli ja Avtomobilist 3 maalia per peli. Tähän nähden nyt alle 5,5 maalista kohteessa 42 luvattu 1,70 on ainakin rajatapaus. Ottelua alkaa kello 18.30.

Jalkapalloilun puolella Valioliigassa Manchester City ei tunnu oikein tällä hetkellä syttyvän pelaamiseen täydellä teholla. Kun vastaavasti Sean Dychen Burnley osaa tunnetusti pelata huippujoukkueita vastaan todella tiukkaa peliä, ei Burnley–Manchester City-ottelussa neljän tai useamman maalin syntyminen tunnu lainkaan varmalta tapaukselta. Kohteen 9092 alle 3,5 maalista luvattu 1,60 on sekin näennäisestä pienuudestaan huolimatta varmuudella hyvin lähellä pelikelpoista. Ottelua alkaa kello 22.15.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 94/180, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos