Lotta Lepistö yllätti ilmestymällä viivalle Pyynikillä - Urheilu - Aamulehti

Lotta Lepistö yllätti ilmestymällä viivalle Pyynikillä – Kilpaili miesten sarjassa: ”Vähän täällä porukka on käynyt ihmettelemässä”

Lotta Lepistö polki miesten seassa Pyynikillä.

26.5.2019 19:21

Škoda Cycling Cupin toinen osakilpailu poljettiin Tampereen Pyynikillä sateisessa säässä ja vain seitsemän asteen lämmössä.

Harjulle nouseva reitti on maamme kovin. Naiset kiersivät 3,5 kilometrin reitin seitsemän kertaa ja miehet kaksikymmentä.

Naisten kilpailussa nähtiin yllätys, kun vasta 15-vuotias Korson Kaiun Anniina Ahtosalo voitti. Ahtosalo oli kuitenkin lähtenyt kilpailuun voitto mielessään.

– Ajoin koko matkan säästellen. En lähtenyt yrittämään mitään irtiottoja, vaan taktiikkana oli nyt ajaa sijoituksesta. Loppukiri lähti tosi hyvin ja voitto tuli lopulta melko helposti, Ahtosalo sanoi.

Miesten lähtöön oli ilmoittautunut yli 70 ajajaa. Lähtöluettelossa ihmetystä herätti Trek Segafredon ammattilaisen, Lotta Lepistön nimi.

– Vähän täällä porukka on käynyt ihmettelemässä, miksi näin. Tarvitsin kovan harjoituksen tähän kohtaan ja miesten kanssa se onnistuu. Hieman mietin, kuinka kauan pysyn mukana, Lepistö perusteli.

– Toiseksi, koen ammattilaisurheilijana reiluna pysyä pois naisten lähdöstä tavoittelemasta palkintorahoja. Siellä on kehittyviä nuoria ja hyvää kilvanajoa. Kehittyvät näin paremmin.

Lotta Lepistö tarvitsi kovaa harjoitusta ja kävi siksi polkemassa Suomessa.

Kisassa nähtiin useampi irtiottoyritys ja ryhmä harveni joka kierroksella.

Ratkaisu nähtiin vasta loppukirissä, jossa Team Larunpyörä Cervelon Trond Larsen oli vahvin.

Voittajalle kylmä sää sopi hyvin.

– Minulle kylmä sää sopii hyvin ja tiesin olevani vahvoilla tänään.

Loppuratkaisu kuitenkin hieman yllätti Larssenin.

– Viimeisessä nousussa takaa iski joku hurjasti ja ihmettelin, kuka se oikein on.

Se oli Lotta Lepistö joka sieltä tuli.

– Hän veti kuitenkin sivuun ja odottelin, että Matti Manninen avaa. Niin ei kuitenkaan tapahtunut ja päätin sitten itse koittaa.

Lepistö sai haluamansa tehot irti ja oli tyytyväinen.

– Puolivälin paikkeilla olin melko ahtaalla, mutta meno parani loppua kohden. Iskin viimeiseen nousuun ja yritin tehdä eroa. Jyrkällä voimat sitten loppuivat ja pojat meni ohi.

Lepistö tuli maaliin pääjoukossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: