Vetovihje: Nähdäänkö Neman Grodno–Energetik-BGU -ottelussa tilastoihme? - Urheilu - Aamulehti

Nähdäänkö Neman Grodno–Energetik-BGU -ottelussa tänään tilastoihme?

Perjantain mielenkiintoisin ottelu löytyy Valko-Venäjän liigasta.

Energetik-BGU (vasemmalla) aloitti kauden ryminällä, mutta on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.

24.4.2020 13:54

Päivän kiinnostavin peli

Valko-Venäjän liigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Iltapäiväpelissä kohtaavat FK Smolevitshi ja Dinamo Minsk ja iltapeliksi on tarjolla Neman Grodno–Energetik-BGU.

Energetik-BGU aloitti sarjan superhyvin voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan. Avauspelissä sarjaa vuosikymmenen hallinnoineen BATE kaatui kotona 3–1. Sittemmin Energetik-BGU on hävinnyt kaksi viimeistä peliään.

Energetik-BGU:sta on tällä hetkellä kahdenkinlaista näkemystä: toisen mielestä joukkue ylisuoritti kauden avauspeleissään ja on nyt palannut tappioiden myötä "oikealle" tasolleen. Itse edustan sitä kantaa, että Energetik-BGU on nyt viimekautista 12:tta sijaa selvästi parempi joukkue. Parit viime tappio menevät epäonnen tai tilastotappioiden piikkiin.

Esimerkiksi viimeksi Gorodejaa vastaan (hävisi kotonaan 0–1) Energetik-BGU hallitsi peliä kentällä ja tilastoissa. Se voitti pallonhallinnan 54%–46%, maalintekoyritykset 14–4 ja kulmat 6–1.

Neman Grodnoa pidän hitusen Energetik-BGU:ta heikompana joukkueena.

Edes kotietu ei nyt riitä nostamaan Neman Grodnoa mielestäni kovinkaan suureksi suosikiksi. Veikkauksen 2,40/2,85/2,90 kertoimet otteluun edustavat mielestäni melko hyvin totuutta. Ottelu alkaa kello 20.00.

Ottelun huomioitavin seikka voimasuhdepohdintojen ohella on se, että sekä Neman Grodno että Energetik-BGU ovat tällä kaudella olleet supervähämaalisia joukkueita. Nemanin otteluista yksikään ei toistaiseksi ole päättynyt yli 2,5 maalin tulokseen ja Energetik-BGU:nkin viidestä pelistä neljässä on jääty alle 2,5 maalin.

Mikään ei nyt viittaa trendien muuttuvan, joten odotettu vähämaalisuus lisää samalla myös tasapelin riskiä. Tämän ottelun runsasmaalisuus olisi lähes tilastoihme.

Myös 0–0-tulos voi olla hyvä vedonlyönnillinen idea.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti underista ei tietenkään ole tähän otteluun tarjolla 2,5 maalin linjalla mitään jättikerrointa. Silti Veikkauksen 1,45 (kohde 400) on jopa kilpailukykyinen kansainväliseen markkinaan verrattuna.

Lisäksi vähämaalisuuden kertoimet ovat olleet markkinoilla laskussa. Ylikertoimeksi tarjous ei riitä, mutta ottelun parhaaksi pelivalinnaksi kyllä.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/31/122%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos