Yleisurheilun GP-sarja ei ala kesäkuussa - Urheilu - Aamulehti

Vahvistus tuli: yleisurheilun kotimainen GP-sarja ei ala kesäkuussa

Myös heinäkuussa ohjelmassa oleville GP-kisoille on jo katsottu varapäivät.

Espoon GP-kisa järjestettiin elokuussa myös vuosi sitten. Nooralotta Neziri kukisti niukasti Reetta Hurskeen pika-aidoissa.

7.4.2020 16:58

Aamulehti

Yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan avaus siirtyy ainakin heinäkuulle koronavirusepidemian takia. Suomen Urheiluliitto vahvisti asian tiistaina tiedotteessaan.

GP-sarja oli tarkoitus avata Joensuussa 3. kesäkuuta. Se kilpailu on peruttu kokonaan. Espoon osakilpailu on siirretty kesäkuulta elokuun 5. päivälle sarjan viimeiseksi kisaksi.

Joensuun GP:n pääsihteeri Tuomo Lehtinen sanoo, että kilpailua ei ollut mahdollista siirtää, koska Joensuun keskuskentällä alkaa remontti 8. kesäkuuta.

– Kansainvälistä tapahtumaa ei voi järjestää kesäkuun alussa, koska urheilijoita ei Euroopasta saa paikalle ja Euroopan yleisurheiluliiton pronssitason kilpailun järjestäminen on näin ollen mahdotonta, Lehtinen toteaa tiedotteessa.

Helsingissä oli tarkoitus järjestää Tähtikisat 5. elokuuta. Tuo tapahtuma siirtyy tai peruuntuu Espoon GP:n kisan takia.

GP-sarjan muut kisat järjestetään Jyväskylässä 8. heinäkuuta ja Lahdessa 15. heinäkuuta. SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo, että noille kilpailuille on jo katsottu varapäivät.

Kuortaneen juhannuskisojen (21. kesäkuuta) ja Lapinlahden Tähtikisojen (17. kesäkuuta) kohtalo ratkeaa myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos