Vancouverille tarjolla huippukerroin - Urheilu - Aamulehti

Mikko Koskinen isossa roolissa kahden supertähden Edmontonissa – Vancouverille tarjolla huippukerroin

Mikko Koskiselta vaaditaan huippukautta Edmontonin maalilla.

2.10.2019 12:20

Päivän pelipoiminta tulee ensi yönä käynnistyvästä NHL:stä. Veikkaus arvostaa kanadalaisklassikossa Edmonton–Vancouver liikaa kotijoukkuetta.

Päivän kiinnostavin peli

NHL-kausi alkaa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Avauskierroksen suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu on Edmonton–Vancouver. Viime kaudella flopanneen Edmontonin avainpelaajia on toista NHL-kauttaan joukkueessa aloitteleva maalivahti Mikko Koskinen.

Koskinen nousi viime kaudella hieman ailahtelevista otteistaan huolimatta Edmontonin ykköstorjujaksi ja jatkaa siitä asemasta myös nyt uuden kauden alussa.

Edmontonin taustat ovat vaihtuneet huolella, kun sekä päävalmentaja (nyt Dave Tippet) että GM (nyt Ken Holland) vaihtuivat täksi kaudeksi. Vaikka joukkueessakin on ollut paljon vaihtuvuutta, ei sen luonne kahden supertähden ryhmänä ole muuttunut. Connor McDavid ja Leon Draisaitl kannattelevat Edmontonia tälläkin kaudella.

Näin rakennetussa joukkueessa maalivahdin rooli korostuu väistämättä. Edmontonin menestymisen kannalta oleellista on myös se, että kauden mittaan löytyisi muitakin ratkaisupelaajia ja vastuunkantajia kahden tähden rinnalle. Kauden alussa tämän tyyppiset joukkueet saattavat pärjätä lopullista menestystään paremmin tähtien ollessa vielä tuoreita sekä henkisesti että fyysisesti.

Vancouver on pikkuhiljaa pääsemässä oman vaikean hetkensä ohi ja toipuminen Sedinin veljesten lopettamisen jättämästä mustausta aukosta on hyvässä vauhdissa. Viime kaudella Vancouver jäi Edmontonin ohella pudotuspelien ulkopuolelle, mutta nyt se taistelee vahvistuneena ja kokeneempana juuri Edmontonin kanssa Läntisen konferenssin viimeisistä playoff-paikoista.

Veikkaus on avauskierroksen Edmonton–Vancouver-ottelussa ottanut aika voimakkaan ja muusta markkinasta poikkeavan kannan Edmontonin puolesta. Vaikka Edmontonilla on tavallaan uuden alun paikka ja tähdet kauden alussa vireessä, näen ottelun lähtökohdat kuitenkin paljon tasaisempana ja parhaat pelivalinnat löytyvätkin Vancouverin menestyksistä. Sekä suoran voiton 3,00 (kohde 4563) että lopullisen voiton 2,20 (kohde 4564) ovat hyviä hakuja. Ottelu alkaa kello 5 torstaiaamuna.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku löytyy Mestiksestä. Kohteen 7177 TUTO Hockey on ollut kauden kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussaan K-Vantaata vastaan erittäin hyvä. Kauden alla pelatut harjoitusottelut eivät aivan tätä luvanneet, mutta hyviin otteisiin kannattaa nyt reagoida.

Kun vastaavasti paljon uudistunut Hermes ei vielä ole löytänyt peliään (tappiot sekä KOOVEE:lle että KeuPa HT:lle), voi TUTO Hockeyn nyt kotonaan nostaa Veikkauksen arvioita suuremmaksi suosikiksi. Veikkauksen TUTO Hockeyn suorasta voitosta lupaama 1,80 kerroin on markkinoiden korkein ja kelpaa myös siksi hyvin vetoihin. Oma arvioni TUTO Hockeyn 60-minuutin voitolle on 59 prosenttia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: 7177 TUTO Hockey–Hermes 1 (kerroin 1,80).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 65/125, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut