Tampereen Pyrintö tähtää takaisin naisten Korisliigaan, BC Nokia ei – legenda Damon Williams on oppinut paljon päävalmentajana - Urheilu - Aamulehti

Tampereen Pyrintö tähtää takaisin naisten Korisliigaan, BC Nokia ei – legenda Damon Williams on oppinut paljon päävalmentajana

Aamulehti käy läpi paikallisten koripallon divisioonajoukkueiden tilanteet.

Denis Kucevic luotsaa BC Nokiaa naisten ykkösdivisioonassa.

1.12.2019 19:46

Aamulehti

Kahdeksan ottelua, kahdeksan voittoa ja koriero +243.

Tampereen Pyrintö on aloittanut vakuuttavasti kautensa koripallon naisten ykkösdivisioonassa. Viimeksi kaudella 2015–16 Korisliigassa pelannut seura haluaa takaisin ykköstasolle. Divarin mestari nousee ensi kaudeksi liigaan.

– Olemme pelillisesti aikataulussa. Haluamme Tampereelle joukkueen, jossa pelaajat voivat yhdistää opiskelun, laadukkaan harjoittelun ja pelaamisen liigassa. Siinä meidän täytyy vielä kehittyä, päävalmentaja Juri Heinämäki kertoo.

Isokokoisen Pyrinnön kantaviin voimiin kuuluvat Lea Delaplace (16 pistettä) ja 17-vuotias Liisa Taponen (20/15 levypalloa) kurittivat sunnuntaina paikallisvastustaja BC Nokiaa, kun Pyrintö jyräsi 95–66 (45–23) -voittoon.

BC Nokia on sarjassa viidentenä. Liigaakin Lappeenrannan Catzissa pelaava Tuulia Timo (21,4 pistettä per peli) ja Johanna Timperi (18,8) ovat ykkösdivisioonan pistepörssin kärjessä. Joukkue ei tavoittele liiganousua.

– Lähdemme hakemaan joka pelistä voittoa, mutta olen luvannut pelaajille, etten luo heille turhia paineita, päävalmentaja Denis Kucevic linjaa.

Pyrinnön akatemia on miesten ykkösdivisioona A:ssa seitsemäntenä voitettuaan puolet kahdeksasta pelistään. Joukkueen paras pisteidentekijä on ollut Matti Meldo (16,7).

Pyrintö-legenda Damon Williams toimii akatemiassa ensimmäistä vuottaan päävalmentajana.

– Olen oppinut, että minulta vaaditaan paljon kärsivällisyyttä. Valmentajana pitää pystyä kommunikoimaan paremmin ja oltava kärsivällisempi kuin pelaajana, Williams puntaroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: