David Gonzalvez siirtyy Pyrintöön - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö kiinnitti ensimmäisen jenkkivahvistuksensa: Kouvoista tuttu David Gonzalvez Tampereelle

Gonzalvesin vaimo opiskelee Tampereella. Se helpotti siirtoa Kouvolasta Pyrintöön.

David Gonzalves Kouvojen mustassa paidassa kuvassa keskelle. Kuudes välieräottelu BC Nokia - Kouvot 27.4.2016. Gonzalvez pussitti peräti 32 pistettä.­

8.6.2020 9:59

Aamulehti

Korisliigan Tampereen Pyrintö lisäsi kokoonpanoonsa ensimmäisen ulkomaalaispelaajan. 32-vuotias yhdysvaltalainen laituri David Gonzalvez siirtyy Pyrinnön punaiseen paitaan pelattuaan viime kaudella Kouvolan Kouvoissa.

Gonzalvez on pelannut Suomessa Korisliigaa jo neljä kautta. Kaudella 2014-2015 hän pelasi Namika Lahdessa ja 2015-2016 Kouvoissa. Sen jälkeen hän suuntasi Saksaan, josta palasi Kouvoihin kahdeksi viime kaudeksi.

193-senttinen laituri pelasi viime kauden 13,4 pisteen ja 2,3 levypallon pelikohtaisella keskiarvolla.

Tampereelle saapumista helpotti vaimon opiskelut.

– Vaimoni opiskelee vielä Tampereella, joten siirtyminen Pyrintöön oli helppoa. Tässä tavallaan sulkeutuu yksi ympyrä. Kevään 2016 finaaleissa pelasin Damonia (Williams) vastaan ja nyt hän on täällä valmentajana, Gonzalvez kertoo Pyrinnön tiedotteessa.

Gonzalves pelasi Richmondin yliopistossa, josta siirtyi 2010 Eurooppaan ammattilaiskentille. Ennen Pyrintöä hän on edustanut yhdeksää eri seurajoukkuetta Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Alankomaissa ja Ranskassa. Korisliigan mestaruuden Gonzalvez voitti 2016 Kouvoissa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen ilmaisee tyytyväisyytensä uuteen pelaajaan seuran tiedotteessa.

– David pystyy auttamaan joukkuettaan monella eri tavalla. Mukanaan hän tuo aimo annoksen johtajuutta ja ammattimaista esimerkkiä. Olen iloinen, että David pelaa ensi kaudella meillä, kiitokset Elisalle (Pyrinnön joukkueenjohtaja Elisa Hakanen) tästä hankinnasta.

Gonzalvezin sopimus kattaa tulevan kauden. Pyrinnöllä on nyt viisi sopimuspelaajaa: Gonzalvez, Lassi Kilpinen, Justus Kilpinen, Panu Peltokangas ja Valtteri Leppänen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?