Ilkka Herolalle 8:s sija Seefeldissä - Urheilu - Aamulehti

Ilkka Herola hiihti kahdeksanneksi Seefeldin triplan toisessa kilpailussa – perjantain tulos heikensi nousumahdollisuuksia

Ilkka Herola oli sunnuntaina 11:s.

1.2.2020 19:22

Aamulehti

Yhdistetyn maailmancupin niin sanottu Seefeldin tripla jatkui lauantaina toisella osakilpailulla. Päivän mäkiosuus hypättiin perjantain tapaan HS109-mäestä ja hiihtomatka tuplaantui edellisestä kisasta kymmeneen kilometriin.

Ilkka Herola oli kisan parhaana suomalaisena kahdeksas. Hän venytti mäkiosuuden 11:nnneksi 102 metriä kantaneella hypyllään.

Herola pääsi hiihto-osuudelle vasta 2.12 minuuttia mäkiosuuden voittaneen norjalaisen Jarl Magnus Riiberin (104,5 m) jälkeen, sillä Seefeldin kisaviikonloppuna edellisten päivien suoritukset vaikuttavat tuloksiin. Perjantaina Herola hyppäsi heikommin ja sijoittui mäkiosuuden 15:nneksi, koko kilpailussa 10:nneksi.

Ladulla suomalaiselle ei ollut tarjolla vetoapuja, sillä palkintosijoista taistellut ryhmä pääsi matkaan huomattavasti aiemmin.

– Hiihto muotoutui sellaiseksi, ettei ollut lopulta mitään tehtävissä. Oli helppo latu ja nopea keli, mutta oli mahdotonta vetää yksin letkoja vastaan. Toivotaan, että huomenna pääsee johonkin ryhmään mukaan, Herola totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Riiber vei kilpailun voiton jopa minuutin ja 7 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen norjalaiseen Jörgen Graabakiin. Saksan Vinzenz Geiger oli kolmas (+1.09,5). Eero Hirvonen oli toiseksi parhaana suomalaisena 35:s (+4.35). Leevi Mutrun sijoitus oli 43:s ja Wille Karhumaan 45:s.

Seefeldin triplan viimeistelee sunnuntain osakilpailu, jossa hypätään niin ikään HS109-mäestä ja hiihdetään 15 kilometriä. Kilpailuun pääsevät viikonlopun kokonaiskilpailun 40 parasta urheilijaa, joihin suomalaisista kuuluvat Herola ja Hirvonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut