"Vedimme hyvän alun vessanpöntöstä alas” – Manse PP hyytyi Superpesiksen välieräavauksessa - Urheilu - Aamulehti

"Vedimme hyvän alun vessanpöntöstä alas” – Manse PP hyytyi Superpesiksen välieräavauksessa

Pesäkarhut otti 18. peräkkäisen voittonsa. Altavastaajan shokkialku oli yllättää välieräavauksessa.

Juhlat olivat lopulta porilaisten. Emilia Itävalo (vas.) ja Susanne Ojaniemi tuulettivat vaikean kautta tullutta voittoa.

23.8.2019 20:22 | Päivitetty 23.8.2019 22:08

Aamulehti

Manse PP aloitti perjantaina naisten Superpesiksen ensimmäisen välieräottelun juuri niin kuin piti.

Porin Pesäkarhut oli voittanut edelliset 17 otteluaan putkeen ilman yhtäkään jaksotappiota ja se oli voittanut runkosarjan keskinäiset kohtaamiset 4–0. Sen järkyttämiseksi kaivattiin terävää alkua.

Siinä tamperelaisvieraat onnistuivat ottelun kolmen ensimmäisen vuoroparin ajan. Kun Pesäkarhut asteli neljännen vuoroparin aloittavalle lyöntivuorolleen, se oli tappiolla 1–4. Sen jälkeen Manse PP:n johto romahti Porin sateisella ja hämäräksi käyneellä pesäpallostadionilla.

Runkosarjan kärki paransi peliään, mutta samalla myös vieraat sähläsivät. Jaksovoiton Pesäkarhuille tuonut 5–4-juoksu syntyi, kun Manse PP:n juuri pallon kypäräänsä saanut Senni Korhonen ei saanut kiinni Emilia Linnan näpyä. 6–4-juoksussa Manse PP:n Henna Peltokangas heitti pallon stadionin tulostaulun selkäpuolelle ja Maria Suominen hyödynsi tilanteen kolmospesältä.

Toinen jakso oli tiukkaa vääntöä, jonka Pesäkarhut lopulta vei. Porilaiset ottivat 18. peräkkäisen voittonsa jaksotappioitta lukemin 2–0 (6–4, 2–1).

– On turhautunut fiilis. Kun alettiin mitata, että voitammeko pelin, vedimme hyvän alun vessanpöntöstä alas. Puristimme mailaa, odottelimme ja passivoiduimme. Sanoimme hyvälle peruspelillemme hei hei, Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela manasi.

– Näytimme, että tämän sarjan voi voittaa, mutta hukkasimme yhden etsikkoajan.

Manse PP löi kotiutustilanteistaan tehokkaasti ja onnistui haastamaan ennakkosuosikin toden teolla välieräavauksessa. Virheet koituivat kohtaloksi, mutta esityksessä oli myös paljon hyvää.

Sarja jatkuu sunnuntaina Kaupissa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

– Sunnuntaina täytyy olla tyly ja kova, Pokela lausui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos