Aamulehden ja Satakunnan Kansan toimittajat vänkäävät Mansen ja Porin välierästä - Urheilu - Aamulehti

Vänkääjät: Manse PP on välierissä altavastaaja – Yllättääkö joukkue ulkopelillään? ”En usko Pesäkarhujen antavan sattumalle sijaa”

Urheilutoimittajat Simo Arkko ja Harri Laiho väittelevät siitä, onko Manse PP:llä mahdollisuuksia Porin Pesäkarhuja vastaan naisten Superpesiksen välierissä.

Manse PP tuuletteli viime vuoden välierissä finaalipaikkaa tähän tapaan Porin Pesäkarhuja vastaan.

23.8.2019 8:45

Simo Arkko: Syksy lähenee ja se tietää sitä, että Porin Pesäkarhut ja Manse PP kohtaavat jälleen pudotuspeleissä. Vuonna 2016 Pori oli puolivälierissä parempi voitoin 3–0, mutta viime vuoden välierät ja sitä edeltävät finaalit päättyivät Manse PP:lle 3–1. Tänä vuonna runkosarjavoittaja Pesäkarhut on kuitenkin vienyt jokaisen ottelunsa tamperelaisia vastaan. Löytyykö porilaisille enää pysäyttäjää?

Harri Laiho: Aiheellinen kysymys. Mestaruudesta on Porissa jauhettu vuosia, nytkö se tulee, nytkö se tulee. Olisi se voinut joskus tullakin, mutta toisaalta aina pelissä, kokoonpanossa tai vastustajissa on ollut tiettyjä muttia ja muuttujia, jotka ovat sitten konkretisoituneet. Nyt muttia ja muuttujia ei oikein ole. Vastaus: ei löydy. Eikä varmaan ainakaan Manse PP edes usko voivansa pysäyttää Pesäkarhuja?

Arkko: Jaa-a, vaikea sanoa. Manse PP:n henkinen tila ei ole aina ollut voittavalla tasolla varsinkaan otteluiden alkuhetkillä, joten siinä heillä riittää runsaasti parannettavaa. Viime aikoina Manse PP on kuitenkin petrannut ulkopeliään runsaasti, ja se on tuonut uutta uskoa joukkueeseen. Näkisin, että Manse PP voi juuri ulkopelillään peitota porilaiset. Kristallipallostani näkyy, että Manse PP iskee jo perjantaina Porin kaukalomaisella kentällä. Susanna Puisto ja Emilia Linna jäävät silloin vain muutamaan lyötyyn juoksuun, sillä ensimmäinen ottelu jännittää myös porilaisia.

Laiho: Voihan se vähän jännittää, mutta on joukkueessa myös niin paljon kokemusta, että uskon sen pysyvän hallinnassa. Varsinkin kun ryhmä on vastustajaa parempi ja iso kotiyleisö on tukena. Ja Pesäkarhujen oma ulkokenttä on niin pitävä, että muutama juoksu riittää ihan hyvin. Joukkue on muuten hävinnyt tällä kaudella Porissa vain yhden jakson. En keksi, miten Manse PP pystyisi voittamaan kaksi jaksoa.

Arkko: Toivottavasti porilaisjoukkue ei saa kirjoituksistasi hyvänolontunnetta. Kyyti voi nimittäin olla kylmää, jos Manse PP onnistuukin hiljentämään porilaisyleisön ja ryöstämään avausjakson voiton ensimmäisessä ottelussa. Muistetaan nyt kuitenkin, että Pesäkarhut ei ole kohdannut tällä kaudella paljonkaan pettymyksiä. Se voi kääntyä myös joukkuetta vastaan ja kääntää sarjan lopulta tamperelaisille.

Laiho: Tamperelaisten oljenkorsi on ohut, jos mahdollisuus on siinä, ettei vastustaja ole kokenut tällä kaudella pettymyksiä. Onneksi takataskut on täynnä pettymyksiä aiemmilta vuosilta. Toki Pesäkarhujen pitää silti ottaa Manse PP tosissaan. Joukkueessa on paljon piilevää osaamista, Pokela on hyvä pelinjohtaja ja tuntee Österlundin aivoitukset kuin omansa. Eikä Manse PP:llä ole tosiaan mitään hävittävää. Onko jopa niin, että tämä on viimeinen mahdollisuus? Seuralla on ollut omat talousvaikeutensa ja nyt miehet nousivat Superiin. Valitettavasti tuo yhtälö on usein tarkoittanut, että naisten joukkueelle ei enää riitä kunnon resursseja.

Arkko: En usko tuohon, sillä Manse PP:n puheenjohtaja Matti Helimo on korostanut miesten noususta huolimatta naisjoukkueen merkitystä seuralle. Pesäkarhujen huippuvireestä huolimatta uskon, että Manse PP onnistuu viemään sarjan viidenteen peliin, jossa sattuma ratkaisee puoleen tai toiseen. Olet todennäköisesti eri mieltä?

Laiho: Toivon Helimon sanojen pitävän, sillä naisten Superpesis tarvitsee vahvaa Manse PP:tä. Mutta joo, sarjasta olen eri mieltä. Kaksi vuotta sitten finaaleissa tämä pari oli niin tasainen, että sattumalla oli iso merkitys. Ei sitä nytkään kannata väheksyä, mutta en vain usko Pesäkarhujen antavan sattumalle sijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: