Pyrinnön kasvatti Topias Palmi siirtyy Euroopan kentille - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön kasvatti Topias Palmi siirtyy Euroopan kentille – valottaa pikaista yhteydenottoa: ”Tämä oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä”

Topias Palmi (kesk.) ajoi korille Suomen paidassa MM-karsinnoissa Bosniaa ja Hertsegovinaa vastaan.

26.6.2019 17:45 | Päivitetty 26.6.2019 18:13

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi siirtyy seuraavaksi kaudeksi koripallon eurokentille. Palmi edusti viime kaudella miesten Korisliigassa Joensuun Katajaa. Läpimurtokausi poiki nyt sopimuksen Eurooppaan ja Palmi käytti sopimuksessaan olleen ulkomaanoption.

Palmi, 24, kertoi keskiviikkona, että hän ja tuleva työnantaja ovat sopineet, ettei uutta seuraa kerrota vielä.

– Sen pystyn sanomaan, etten jatka Katajassa ja pysyn Euroopan sisällä. Tämä oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Nyt tuli asia, jota en osannut odottaa, Palmi valotti.

– Onhan tämä hienoa, ulkomaille siirtyminen on ollut tavoitteeni. Siksi lähdin Katajaan, että siellä oli europelit ja se oli seuraava askel urallani.

Palmi valittiin viime kaudella Katajassa Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja koriahne laituri murtautui myös Suomen maajoukkueen MM-karsintanippuun. Tamperelaisen ulkomaanoptio oli voimassa heinäkuun loppuun asti.

– Onneksi tällainen tuli. Pitkään elettiin hiljaiseloa. Agenttini on ollut työteliäänä, mutta mitään kiinnostustasoa korkeampaa ei ollut muualle. Tämä tuli puskista, Palmi kertoi sopimuksenteon vaiheista.

Kuinka pikaisesta asiasta on kyse?

– Puhutaan ihan parin vuorokauden sisällä tulleesta asiasta.

194-senttinen Palmi debytoi Korisliigassa Pyrinnön paidassa kaudella 2012–13 ja voitti Tampereella Suomen mestaruuden 2014. Palmi siirtyi viime kaudeksi Katajaan ja viimeisteli runkosarjassa 17,9 pistettä ottelua kohden.

Suomalaispelaaja oli kyennyt vastaavaan lukuun viimeksi kaudella 2012–13 (Samuel Haanpää).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut