Aapeli Alanen on BC Nokian kauden valopilkku ja omien sanojensa mukaan ”laiska” - Urheilu - Aamulehti

Aapeli Alanen katsoi Game of Thronesia ja joutui Vilpas-fanien hampaisiin – ”laiska” laituri on ollut BC Nokian kauden valopilkku

Aapeli Alanen kuvailee itseään "laiskaksi". BC Nokian laituri on noussut tällä kaudella parrasvaloihin.

Korille ajanut Aapeli Alanen (kesk.) metsästi maanantaina 17 pistettä. – On tyhjä olo. Pelasimme hyvin, mutta ei vaan riittänyt, Alanen sanoi.­

22.4.2019 22:11 | Päivitetty 22.4.2019 23:12

Aamulehti, Nokia

BC Nokian kausi on päättymäisillään. Se on ilkeä, raaka fakta. Salon Vilpas on liian hyvä.

Korisliigan mestarisuosikki aloitti maanantain toisen puolivälieräkamppailun kehnosti Nokian palloiluhallissa. Vilpas jäi avauskympillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella alle 10:en pisteen (9–20) yksittäisellä neljänneksellä.

BC Nokian aktiivinen puolustus kantoi ottelun ensimmäisen puoliajan. Kun isäntien laadukkaat heittopaikat päättyivät rautojen kolinaan kerta toisensa jälkeen, Vilpas tuli tylysti rinnalle, ohi ja voittoon.

Vilpas otti omansa pistein 88–70 (38–38) ja johtaa miesten Korisliigan puolivälieräsarjaa 2–0. Kun kolme voittoa vie välieriin ja joukkueiden välillä on iso tasoero, BC Nokian nousu sarjan voittoon vaatisi valtaisan ihmeen.

– Tämä on taso, jolla pystymme haastamaan Salon. Muistutan, että sarja on kesken, BC Nokian päävalmentaja Tero Vasell sanoi.

Mikäli BC Nokian kausi päättyy Salossa ensi torstaina, mitä kaudesta jää käteen?

Yksi kauden ilahduttavimmista seikoista on ollut Aapeli Alasen, 23, nousu parrasvaloihin.

Lahtelainen saapui Nokialle viime kaudeksi Uudenkaupungin Korihaista. Kuluvalla kaudella Alanen on singahtanut uudelle tasolle. Alanen oli Korisliigan runkosarjassa suomalaispelaajista toinen pisteissä (14,1) ja kolmas levypalloissa (5,9).

A-maajoukkuekutsun ei pitäisi olla enää kaukana.

– En valehtele: olen tyytyväinen kauteeni. Olen saanut paljon vastuuta ja itseluottamukseni on noussut, Alanen kuvaili.

Alanen on kehittynyt erityisesti pallonkäsittelijänä ja hyökkäyksen rakentajana. Kasassa alkaa olla todella monipuolinen paketti.

– Aapeli antaa aina itsestään kaiken. Hän on kasvanut valtavasti henkisesti. Joskus liekki lyö kovaa, kuten huippu-urheilijoilla on tapana, Vasell kehui.

Aapeli Alanen on harvinainen suomalaispelaaja: 201-senttinen varsi, atleettinen, hyvä puolustamaan ja hyvä heittämään.­

Fanien silmätikkuna

Alanen on lahtelaiskasvatti. Hänessä on jotain lahtelaista, mitä tulee pelaajan luonteeseen. Alanen on kovapäinen, eikä väistele kentällä ketään.

Maanantain Vilpas-kamppailussa Alanen johti BC Nokian joukkoja ja antoi palautetta taiston aikana muun muassa Vilpas-pelaajille ja -päävalmentaja Joonas Iisalolle.

– Liukastuin ja Iisalo sanoi, että floppasin. Sanoin Iisalolle, että näit itsekin, mitä tapahtui, lopeta nyt, Alanen kertoi.

– Pudotuspelit tuovat uutta intensiteettiä. On huutelua ja nahinaa molemmin puolin. Tykkään siitä, ei se ole vakavaa.

Tulisieluinen laituri päätyi myös Vilppaan kannattajien hampaisiin. Noin 80 äänekästä salolaista grillasivat Alasta jatkuvilla Aapeli-huudoilla ja yksittäisillä nälvimisillä.

– Vilppaan fanien kanssa on vähän historiaa kentän ulkopuolelta. En kerro, mistä on kyse, Alanen taustoitti.

Pelikentän ulkopuolella Alanen kuvailee itseään sanalla "laiska".

– Laiskuus näkyy siinä, että jos ei ole treenejä, pelejä tai oheisharjoitteita, olen mieluummin kotona, pelaan PlayStationia tai katson ohjelmia. Ainakin kauden aikana, Alanen perustelee.

Ennen maanantain kamppailua Alanen katsoi huippusuositun Game of Thrones -sarjan odotetun kahdeksannen tuotantokauden kakkosjakson.

Kun puhe kääntyy ensi kauden sopimustilanteeseen, Alanen vakavoituu ja puhuu harvasanaisesti. Sopimus Nokialle päättyy tähän kevääseen. Ei olisi ihme, jos keltamustat menettäisivät kehitysharppauksia tehneen laiturinsa muualle kesän aikana.

Päivitetty 22.4.2019 klo 22.24: Game of Thronesin viimeisin tuotankokausi on järjestyksessään kahdeksas, ei seitsemäs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?