Pyrinnön kärkipelaajat hyytyivät pahasti Korisliigan pudotuspeliavauksessa – päävalmentaja pohti: ”Miettikö hän liikaa?” - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön kärkipelaajat hyytyivät pahasti Korisliigan pudotuspeliavauksessa – päävalmentaja pohti: ”Miettikö hän liikaa?”

Pyrintö menetti kotiedun heti puolivälierien avauksessa. Kärkipelaajat katosivat pahasti kuvasta.

Korinaluspelaajat Brian Asbury (pallossa) ja Kevin Johnson Junior (tak. kesk.) olivat joukkueidensa parhaimmistoa perjantaina.

19.4.2019 22:36 | Päivitetty 19.4.2019 23:14

Aamulehti

Kouvolan Kouvot oli odotetun hankala vastus Tampereen Pyrinnölle miesten Korisliigan puolivälieräsarjan avauksessa. Kouvot muutti tamperelaisen koripalloväen pitkänperjantain todelliseksi kärsimysnäytelmäksi.

Kouvot oli parempi pistein 93–85 (46–44) ja nappasi kotiedun itselleen heti kättelyssä.

Pyrintö oli Korisliigan runkosarjassa joukkueista parempi. Kolmas tila oli tamperelaisseuran paras sitten viimeisimmän mestaruuskauden 2013–14. Kouvot oli taulukossa kuudes.

Oli jo ennen puolivälierien alkua selvää, että sarjataulukko ei kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. Kouvot vei runkosarjassa keskinäiset kohtaamiset 3–1.

Kouvot turvaa pelissään kaikin puolin isoon (yhteensä 606 senttiä, 327 kiloa) kolmikkoonsa Brian AsburyVille KaunistoThomas Gipson III.

Asbury, Korisliigan runkosarjan tuore korikuningas, pelasi viime kaudella Pyrinnön paidassa, mutta ei ollut lähelläkään parastaan enää kevään tosipeleissä. Hän keräsi perjantaina tutulla runnomisellaan 25 pistettä, 10 levypalloa ja viisi korisyöttöä. Toinen vieraiden paholainen oli David Gonzalvez. Hän viimeisteli pelin ykköslukeman 28 pistettä ja hurjat 14 vapaaheittoa, yhtä monta kuin koko Pyrinnön joukkue.

Asbury ja Gonzalvez johtivat Kouvojen joukkuetta, joka suorastaan loisti perjantai-illan väännöissä ja paineissa.

Joonas Caven (kesk.) pelasi hurmoksessa avauspuoliajalla. Hänen nopeutensa ja atleettisuutensa oli haaste Kouvoille.

Gipson III otti viisi hölmöä virhettä ja lensi suihkun puolelle. Kaunisto teki kahdeksan pistettä, mutta heitti erittäin tärkeän kolmosen (87–80) pelin lopussa.

Kaunisto, 37, kukitettiin ennen ottelua. 41 A-maaottelun mies (kok.) lopettaa peliuransa tähän kevääseen ja siirtyy Arkadianmäen palloilijoihin. Neljän vuoden sopimus irtosi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä mairittelevalla 3 753 äänen potilla.

Kaunisto oli Gipson III:sen ja Gonzalvezin tavoin kukistamassa Pyrintöä vuoden 2016 Korisliiga-finaaleissa.

Kun Petri Heinosen kausi on ohi alaraajavamman vuoksi, Pyrinnön yhdysvaltalaissentterin Kevin Johnson Juniorin arvo nousee entisestään. Hän vastasi Kouvojen huutoon parhaiten: 29 pistettä, 16 levypalloa.

– Kevinin rooli on aivan mieletön. Hän sanoi minulle, että hän jaksaa pelata vaikka 40 minuuttia ottelussa. Meiltä puuttuu nyt "Peten" luotettavuus, Pyrinnön pettynyt päävalmentaja Sami Toiviainen tuumi.

Kenneth Manigaultin (vas.) esitys jäi vaisuksi. Thomas Gipson III (oik.) lensi puolestaan suihkuun.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen antoi omilleen palautetta niin, että pudotuspeliviikset tärisivät.

Kouvot määritteli perjantain kohtaamisessa täysin pelin tahdin. Pyrintö ei pärjää painimolskilla, mutta parkettijuoksussa se pärjäisi. Siksi oli hämmästyttävää, että Kouvot rutisti turhautuneen Pyrinnön nollaan pisteeseen (13–0) nopeista hyökkäyksistä.

Samalla Pyrinnön kärkipelaajat Kenneth Manigault ja Jaylon Tate vajosivat täysin varjojen maille. Kaksikon yhteissaldo, kaksi pistettä, ei riitä tamperelaisille. Etenkin kokemattomampi Tate, 24, oli muuttunut Pyrinnön pelinjohtajasta täydeksi statistiksi. Äärimmäisen atleettinen Manigault kärsi pelin hitaasta temmosta.

– Jokainen näkee, että heille jäi paljon parannettavaa. Manigault oli minulle yllätys, hän on kokeneempi jätkä. Tate oli aivan tukossa. Miettikö hän liikaa? Toiviainen pohti.

– Ehkä meillä oli onnea heidän suhteensa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen velmuili ja arvioi Pyrinnön pelanneen "erittäin hyvin".

Puolivälieräsarja saa jatkoa ensi maanantaina Kouvolassa. Koska mitalipeleihin pääsee kolmella voitolla, Pyrintö on tiukassa paikassa. Parempi pelitemmon ja tunteiden hallinta voisi olla avain tärkeään voittoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut