Armand Duplantis palasi Ruotsiin ME-miehenä - Urheilu - Aamulehti

Armand Duplantis palasi Ruotsiin juhlittuna sankarina – ME-miehen tulot nousevat huimasti: ”Jatkan pikaruuan syömistä”

Armand Duplantisilta odotetaan olympiakultaa tulevana kesänä.

Seiväshypyn uusi maailmanennätys syntyi lauantai-iltana Puolassa. Armand Duplantis vei ME:n Renaud Lavillenieltä.

10.2.2020 10:45

Armand Duplantis on ollut kovassa pyörityksessä. Lauantai-iltana syntyi uusi seiväshypyn maailmanennätys, kun Ruotsin ihmemies ylitti riman korkeudesta 617. Ranskalaistähti Renaud Lavillenien entinen ennätystulos rikkoutui sentillä.

Vasta 20-vuotias Duplantis palasi Puolan kilpailusta Ruotsiin sunnuntaina. Vastassa oli iso joukko onnittelijoita ja myös paikallinen media.

– Tätä tunnetta on niin vaikea selittää, koska en ole välttämättä edes vielä tajunnut, mitä tuli tehtyä. Kaikki on mennyt eilisen jälkeen vauhdilla. Olen unelmoinut maailmanennätyksestä lapsesta asti, ”Mondo” Duplantis hykerteli englanniksi Aftonbladetille.

Ruotsin lipun alla kilpailemisesta huolimatta länsinaapurin kieli ei häneltä taivu. Duplantisin isä on yhdysvaltalainen, ja yleisurheilutähti on viettänyt suurimman osan elämästään rapakon toisella puolella.

Yleisurheilukausi on vasta alussa, mutta ME:n rikkominen asettaa heti suuret menestysodotukset Duplantisin niskaan tulevaksi kesäksi.

– Mitä seuraavaksi? Varmaan uusi maailmanennätys, amerikanruotsalainen vitsaili.

– Mennään viikko kerrallaan. Tämä on olympiavuosi, joten se on päätähtäimeni.

Rahaa tulee

Kesällä 2019 Duplantis kertoi jättävänsä opinnot kesken Louisianan osavaltionyliopistossa.

Hän opiskeli siellä yhden lukuvuoden ja kilpaili sen aikana NCAA-yliopistosarjassa. NCAA:n säännöt kuitenkin estivät urheilulla tienaamisen vielä tuolloin.

Kun opinnot jäivät taakse, Duplantis pääsi siirtymään suoraan ammattilaiseksi. Sen myötä hän on saanut jo roimasti kisapalkkioita ja päässyt solmimaan henkilökohtaisia sponsoridiilejä.

Nyt kun Duplantis on ME-mies, hänen palkkionsa nousevat kilpakentillä. Aftonbladetin mukaan Duplantisin uskotaan yltävän maailman parhaiden yleisurheilijoiden tienesteille.

Nuori tähti suhtautuu kommenttiensa perusteella varsin tyynesti rahantuloon.

– Ei minulla ole rahalle mitään erityisiä käyttökohteita juuri nyt. Elän aivan kuten tähänkin asti. Jatkan pikaruuan syömistä edelleen.

– Minun työni on hypätä korkealle. Keskityn vain siihen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut