Ilvekselle toinen tappio naisten jääkiekkoliigan puolivälierissä - Urheilu - Aamulehti

Rangaistukset koituivat Ilveksen kohtaloksi toisessa puolivälierässä – KalPa nousi jo voiton päähän jatkosta

Ilveksellä oli sunnuntaina mahdollisuuksia KalPan maalin edustalla, mutta moni kavennusyritys jäi yritykseksi. Kotijoukkueen maalintekijöiksi nousivat lopulta puolustajat Anni Hietaharju ja Kreetta Kulhua.

23.2.2020 17:26 | Päivitetty 23.2.2020 18:11

Aamulehti

Ilveksen puolivälieräviikonloppu naisten jääkiekkoliigassa päättyi toiseen peräkkäiseen tappioon KalPaa vastaan. Lauantaina Ilves otti Kuopiossa takkiin maalein 0–2, sunnuntaina Tesomalla 2–5 (0–2, 1–0, 1–3).

Erikoistilanteet värittivät vahvasti sunnuntain ottelua. Avauserässä Ilveksen Anni Olanderin koukkaamis- ja Jenna Suokon estämisjäähyt tuottivat KalPalle kaksi ylivoimamaalia. Toisessa erässä kotijoukkueen Anni Hietaharju kavensi alivoimatilanteessa siirretyn rangaistuksen aikana, ja päätöserässä KalPa osui kahdesti tyhjiin Ilveksen hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Ilvekselle tuomittiin ottelussa kaikkiaan kahdeksan kahden minuutin rangaistusta, mikä oli päävalmentaja Ville Tolvasen makuun aivan liikaa.

–Eihän tuollaisia jäähymääriä voi ottaa. Täytyy kuitenkin sanoa, että tuomari teki myös oman osansa. Hän ei nähnyt kaikkia tilanteita, ja sitten taas, kun joku huusi, käsi nousikin yhtäkkiä pystyyn eikä linjakaan ihan pysynyt. Tälle tasolle ja näihin peleihin ei tällaista haluaisi, Tolvanen kritisoi.

Hän löysi kehityskohteita myös suojattiensa suorituksesta.

–Meilläkin oli maalipaikkoja ihan kiitettävästi, ja niistä olisi pitänyt pystyä tekemään. Viimeisessä erässä yritimme ottaa maalivahtia pois ikään kuin lennosta, jottemme antaisi yhtään huilia vastustajille, mutta emme kuitenkaan pystyneet pysymään kiekossa ja tekemään pitempiä hyökkäyksiä.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä, joten Ilveksen toinen tappio tietää, että välieräpaikka on ensi keskiviikkona katkolla KalPalle. Tolvanen uskoo, että Ilvekseltä löytyy vielä taistelutahtoa pakkovoiton edessä.

– Joukkueella on ehdottomasti vielä halua voittaa ja uskoakin siihen. On sitä ennenkin tuollaisista tilanteista noustu. Sitten on väärässä paikassa, jos ei halua tapella menestyksestä, hän naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut