Mäkimiesten kesäharjoittelu keskittyy lajitaitoon ja hyppääjien tekniseen osaamiseen - Urheilu - Aamulehti

Mäkimiesten kesäharjoittelu keskittyy lajitaitoon ja hyppääjien tekniseen osaamiseen

Hiihtoliitto nimesi kaksi uutta hyppääjää mäkihypyn miesten maajoukkueeseen, päävalmentajaksi palannut Väätäinen pitää ovet auki muillekin.

Antti Aalto kuuluu itseoikeutetusti Suomen julkistettuun mäkimaajoukkueeseen.­

15.5.2020 10:29

Helsinki

Miesten mäkihyppy suuntaa ensi kauteen kuuden hyppääjän maajoukkueella. Hiihtoliitto nimesi ryhmään Andreas Alamommon, Antti Aallon, Arttu Pohjolan, Eetu Nousiaisen, Jarkko Määtän ja Niko Kytösahon.

Viime vuodesta maajoukkue kasvoi kahdella urheilijalla, sillä Alamommo ja Pohjola eivät kuuluneet ykkösryhmään viime kaudella.

–  Potentiaalia on koko porukassa olemassa. A-maajoukkueelle luodaan parhaat mahdolliset olosuhteet harjoitella ja valmistautua uuteen kauteen. Jos näemme lupaavia ja hyviä suorituksia, niin ovat ovet auki toki muillekin, kertoi aiemmin keväällä päävalmentajaksi nimetty Janne Väätäinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkimiehillä on parantamisen varaa, sillä päättyneellä kaudella maailmancupin pisteille ylsivät vain Aalto ja Kytösaho.

Väätäinen palasi suomalaisten päävalmentajaksi kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hän oli päävalmentajana 2008–2010.

Viime kauden päävalmentaja Lauri Hakola jatkaa valmennusryhmässä. Valmentajien sopimukset kattavat Pekingin 2022 talviolympialaisten kauden. Ensi vuonna arvokisakalenterissa ovat Oberstdorfin MM-kilpailut.

Kuopio keskuspaikkana

Miesten maajoukkuetoiminta keskittyy Kuopioon, ja lisäksi harjoituskauden leirejä on luvassa ainakin Lahteen, Rukalle ja Vuokattiin.

–  On selvää, etteivät kaikki urheilijat voi muuttaa täyspäiväisesti Kuopioon. He harjoittelevat myös omalla paikkakunnallaan laadukkaasti, ja aina on järjestettävissä mahdollisuus tulla Kuopioon harjoittelemaan, Väätäinen valotti.

Lajin kansainvälinen kilpailuohjelma on vielä auki, ja koronatilanne vaikuttaa myös maajoukkueen toimintaan. On esimerkiksi epävarmaa, voidaanko kesä-gp:n kisoja hypätä.

–  Nyt keskitytään työntekoon, Väätäinen sanoi ja kertoi panostavansa lajitaitoon ja hyppääjien tekniseen osaamiseen.

Hiihtoliitto nimeää naisten mäkimaajoukkueen ja mäkihypyn muut harjoitusryhmät valmentajineen myöhemmin.

Myöhemmin tänään on luvassa myös hiihdon maajoukkueen julkistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?