Kaapo Kakolla jo vitoset, mitä löytyy Jack Hughesin kädestä? - Urheilu - Aamulehti

Kaapo Kakolla jo vitoset, mitä löytyy Jack Hughesin kädestä?

Viilen maalin Kaapo Kakko kohtaa tänään tähän asti maaleitta pelanneet Jack Hughesin.

13.5.2019 15:13

MM-kisojen iltapäiväpelissä Suomi pääsee mittaamaan USA:n todellisen motivaation näihin kisoihin.

Päivän kiinnostavin peli

USA–Suomi-ottelun pointteja ovat Suomen osalta maalivahtivalinta, ketjumuutosten vaikutukset sekä tähtipelaaja Kaapo Kakon huima vire.

USA:n vastaavat tarkkailtavat asiat ovat se, ilmestyykö joukkue kokonaisuudessaan lainkaan paikalle ja erityisesti se, miten joukkueen oletetut tähtipelaajat vastaavat huutoon.

Jukka Jalonen muuttaa Suomen ketjukoostumuksia USA-peliin aika paljonkin siihen nähden kuinka hyvin peli on toiminut. Toistaiseksi nähdyn perusteella ei kuitenkaan ole epäilystä, etteivätkö asiat olisi Jalosella hanskassa tämän joukkueen osalta, joten otetaan muutokset vastaan plus-merkillä. Myös pelaava maalivahti vaihtuu Kevin Lankisesta Veini Vehviläiseen. Tähänkään ei ole nyt juuri sen enempää syytä reagoida esimerkiksi vedonlyöntimielessä, sillä maalivahdin taso pysyy samana. Toki pelituntumasta voi Vehviläisen kohdalla hippasen säätää Suomea alemmas.

USA röykytti viimeksi Ranskaa 7–1, mutta kokonaisuudessaan joukkue on ollut edelleen hieman poissaolevan oloinen. Liekö MM-kisojen ennätysmyöhäisellä ajankohdalla osuutta asiaan; tähän aikaan NHL-miehet normaalisti pelaavat joko Stanley Cupista tai lomailevat. Tämä peli näyttääkin jo aika pitkälti sen, onko USA:sta lainkaan syttymään tämän vuoden kisoihin. Jos oletus on myönteinen, kuuluu myös pitkävetovalintoja tehdä tänään jenkkien puolelta.

Oma lukunsa USA–Suomi-ottelussa on se väistämätön Kaapo Kakon ja Jack Hughesin vertailu. Toistaiseksi Kakko on ns. pyyhkinyt pöytää Hughesilla. Vanhassa kunnon pokkapöydässä Kakolla olisi jo vitoset, kun Huhgesin kortit ovat vielä lattialla levällään. Hughes varmasti tiedostaa tilanteen ja tänään siltäkin osastolta voi ainakin periaatteessa odotella näyttöjä. Ottelu alkaa kello 17.15.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku on Kanadan perus (60 minuutin) voitto Slovakiasta(kohde 8376). 1,33 tarjous ei ole varsinainen ylikerroin, mutta muuhun markkinaan verrattuna silti aivan kärkikertoimia. Kanada aloitti USA:n lailla kisat laiskasti, eikä 8–0-voitosta Iso-Britanniaakaan vastaan kannata vielä sen suurempia johtopäätelmiä vetää. Tasoeroa Slovakialla ja Kanadalla on kuitenkin sen verran, että jos NHL-miehiä tänään nappaa, niin suurella todennäköisyydellä se myös riittää Slovakian kaatoon.

Itse uskon Kanadan vielä syttyvän tähän turnaukseen. Ottelu alkaa kello 21.15.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 45/89, palautusprosentti 95

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut