Harri-isä herkistyi Kalle Rovanperän upeasta suorituksesta - Urheilu - Aamulehti

Harri-isä herkistyi Kalle Rovanperän upeasta suorituksesta – aamiaisella lausutut sanat rauhoittivat isän mielen

Kalle Rovanperä nappasi ensimmäisen palkintopallipaikkansa Ruotsissa 19 vuotta isänsä voiton jälkeen. – Eihän tuollaista ole koskaan nähty, Harri Rovanperä sanoi poikansa suorituksesta.

Kalle Rovanperä halusi kolmannen sijan Ruotsista.

16.2.2020 20:10

Torsby

Ruotsin MM-rallin Torsbyn huoltoalueen onnellisinta miestä ei tarvinnut arvuutella. Autojen alueelle saapumista odotellessa Harri Rovanperällä riitti kiirettä vastata kymmeniin onnittelusoittoihin ja viesteihin.

19-vuotiaan Toyotan tehdaskuljettajan Kalle Rovanperän nousu palkintopallille vasta uran toisessa WRC-startissa, vieläpä puhtaasti ajamalla on lievästikin sanottuna upea suoritus. Vuonna 2001 kisan voittanutta Harri-isää pojan menestys liikutti, ja nenäliina tapaili silmäkulmia useammankin kerran.

– Ei ole flunssaa, ihan rehellisesti tässä silmät kostuu, Rovanperä myönsi,

Poikansa ajoa Harri Rovanperä ei voinut kuin ylistää.

– Aivan, aivan huikea veto. Eihän tuollaista ole koskaan nähty, että näin nuori jätkä nousisi podiumille, ja vieläpä Power Stagen voittamalla. Tuntuu, että joka reissulla hän tekee jonkun uuden ennätyksen, Harri naurahti.

Kolmossija ja Sebastien Ogierin päihittäminen puhtaasti ajamalla ovat kovia meriittejä. Viikonloppu oli lähes täydellinen, eikä Harri liikaa jossitellut perjantain paria virhettä.

– Niihin paloi sen verran sekunteja, että ehkä kakkossija olisi ollut otettavissa.

Tämä voi pitää paikkansa, sillä Ott Tänak ehti toiseksi 7,5 sekunnin erolla.

Päättäväisyys näkyi aamiaisella

Kalle Rovanperä hyökkäsi päivän ainoalle erikoiskokeelle puolen sekunnin takaa-ajomatkalta Ogieriin nähden. Kuusinkertainen maailmanmestari ei ole helpoin lyötävä, mutta Harri Rovanperä kertoo poikansa päättäneen tätä yrittää.

– Hän oli niin levollinen jo aamulla. Syödessään aamiaista hän totesi, ettei tässä kuvia kumarrella ja nyt lyödään kaasu pohjaan ja katsotaan miten käy.

Lisävarmistuksen poikansa suorituksesta Harri sai Kallen poistuessa huoltoparkista kohti Power Stagea.

– Silmistä näki, että nyt mennään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut