Rallin MM-sarjassa kutkuttavan tasainen pistetilanne - Kalle Rovanperältä mahtava startti kauteen! - Urheilu - Aamulehti

Rallin MM-sarjassa kutkuttavan tasainen pistetilanne – Kalle Rovanperältä mahtava startti kauteen

Pakka on mukavasti nipussa kahden ajetun osakilpailun jälkeen.

Elfyn Evans, Scott Martin, Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen juhlivat Ruotsin MM-rallin palkintokorokkeella.

17.2.2020 9:34

Rallin MM-sarja vuosimallia 2020 näyttäisi muodostuvan todelliseksi jännitysnäytelmäksi, ainakin kuljettajien mestaruustaiston osalta.

Kun kauden 13 startista on ajettu kaksi, johtavat Thierry Neuville ja Elfyn Evans MM-sarjaa tasapistein. Molemmilta löytyy yksi voitto, mutta muuten pisteet ovat tulleet eri tavalla. Evans oli Montessa kolmas, Neuville Ruotsissa kuudes. Tasapisteisiin kaksikko nivoutuu Power Stage -pisteiden myötä.

Alkukauden iloisin onnistuja on ollut Toyotan Kalle Rovanperä. Vasta 19-vuotias superlupaus ajoi uransa toisessa WRC-startissa palkintopallille sekä Power Stagen voittoon. Monte Carlossa pisteitä tuli vitossijan myötä. Niiden turvin suomalainen on 30 pisteellä sarjapisteissä viidentenä.

Rovanperä on myös paras suomalaiskuljettaja, M-Sportin Esapekka Lappi on aloittanut myös väkevästi. Monte Carlossa viime kauden Citroenin tehdaskuljettaja oli neljäs. Ruotsissa tulossarakkeeseen merkattiin viides sija.

Rallin MM, pistetilanne 2/13

1. Thierry Neuville, Hyundai 42

= Elfyn Evans, Toyota 42

3. Sebastien Ogier, Toyota 37

4. Kalle Rovanperä, Toyota 30

5. Esapekka Lappi, M-Sport 24

6. Ott Tänak, Hyundai 20

7. Teemu Suninen, M-Sport 11

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut