Rory McIlroy on aloittanut meditaation ja jongleerauksen - Urheilu - Aamulehti

Nouseeko Rory McIlroy harvalukuiseen kerhoon? Meditaation ja jongleerauksen aloittanut golf-tähti on huikeassa iskussa

Pohjoisirlantilainen Rory McIlroy on golf-kauden ensimmäisen suurturnauksen voittajasuosikki. Hänestä voi tulla kuudes pelaaja, joka on pystynyt voittamaan kaikki neljä major-turnausta.

Rory McIlroy harjoitteli Augustan kentällä maanantaina. Hän lähtee Mastersiin suurimpana voittajasuosikkina. – Haluaisin todella voittaa täällä jonain päivänä. Jos niin ei käy tällä viikolla, se on minulle täysin ok. Sitten yritän ensi vuonna uudestaan, McIlroy sanoo.

10.4.2019 19:02 | Päivitetty 10.4.2019 19:07

Aamulehti

Golf-kauden ensimmäinen suurturnaus Masters alkaa Augustan kentällä torstaina. Alkukauden perusteella voittajaksi on yksi suuri suosikki: Rory McIlroy.

Pohjoisirlantilaisen alkuvuoden saldo Yhdysvaltain PGA-kiertueella on kova. Hän on ollut kaikissa kuudessa kilpailussa kuuden parhaan joukossa. Viimeisimmän eli Players Championshipin hän voitti.

– En ole varmaan koskaan aiemmin aloittanut kautta yhtä hyvin, McIlroy sanoi lehdistötilaisuudessa Augustassa.

Edelliset voittajat

2018: Patrick Reed (USA)

2017: Sergio Garcia (Espanja)

2016: Danny Willett (Englanti)

2015: Jordan Spieth (USA)

2014: Bubba Watson (USA)

2013: Adam Scott (Australia)

2012: Bubba Watson (USA)

2011: Charl Schwartzel (Etelä-Afrikka)

2010: Phil Mickelson (USA)

Mastersia vaille

McIlroy on voittanut kolme muuta major-turnausta, mutta Mastersin voittajalle puettavaa vihreää takkia hän ei ole päässyt sovittelemaan ylleen. Jos McIlroy, 29, voittaa sunnuntaina, hänestä tulee vasta kuudes pelaaja, joka on pystynyt voittamaan kaikki neljä suurturnausta.

Augustan kenttää alkuviikolla piiskannut rankkasade ei ainakaan laske McIlroyn osakkeita. Sade teki kentästä hitaamman, minkä pitäisi suosia pitkälle lyöviä pelaajia, kuten McIlroyta.

Sadettakin enemmän McIlroyn suosikkiasemaa nostavat hänen omat tekonsa. Pohjoisirlantilainen on muuttanut valmistautumistaan pelaamiseen. Hän on muun muassa aloittanut meditaation ja jongleerauksen.

Esimerkiksi ennen Players Championshipin viimeistä kierrosta McIlroy pysähtyi meditoimaan 20 minuutiksi.

– Kyse ei ole siitä, että viettäisin aikaa munkkien kanssa Nepalissa, vaan siitä, että pystyn keskittymään oikeisiin asioihin täysillä, McIlroy tokaisi.

– Teen niin kymmenisen minuuttia päivässä. En ole siihen mitenkään hurahtanut. Se on kuitenkin auttanut minua erityisesti tilanteissa, joissa keskittymisen on pitänyt olla kunnossa.

Rory McIlroy on aloittanut tämän kauden todella vahvasti.

Juuri keskittyminen ja hermokontrolli – tai niiden puute – ovat olleet McIlroyn heikkouksia ajoittain. Kenties tunnetuin esimerkki tästä nähtiin vuoden 2011 Mastersissa, jota McIlroy johti kolmen kierroksen jälkeen neljän lyönnin erolla. Viimeisen kierroksen hän pelasi peräti kahdeksan lyöntiä yli parin ja tippui jaetulle 15. sijalle.

– Ne (meditaatio ja jongleeraus) eivät välttämättä sovi kaikille, mutta minulle niistä on ollut apua. Olen pelannut urani parasta golfia ja toivottavasti pelaan myös jatkossa.

Ainakin vielä toistaiseksi golf sujuu supertähdeltä paremmin kuin jongleeraus. Jälkimmäisessä McIlroy sanoo pystyvänsä temppuilemaan vain kolmella pallolla kerrallaan.

Rory McIlroy

Syntynyt: 4.5.1989 Holywoodissa, Pohjois-Irlannissa

Ura: Siirtyi ammattilaiseksi 2007. Voittanut 15 kilpailua Yhdysvaltain PGA-kiertueella ja 13 kilpailua Euroopan-kiertueella. Voittanut neljä suurturnausta eli majoria: Yhdysvaltain avoimet 2011, Britannian avoimet 2014 sekä PGA:n mestaruusturnauksen 2012 ja 2014. On golfin maailmanlistalla tällä hetkellä kolmantena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: