Pitkävetoon tulee isoja uudistuksia – kohta voit voittaa rahaa moninkertaisesti enemmän kuin nyt - Urheilu - Aamulehti

Pitkävetoon tulee isoja uudistuksia – kohta voit voittaa rahaa moninkertaisesti enemmän kuin nyt

Veikkauksen urheilupelien liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä esitteli uudistuvaa pitkävetokuponkia. Vaakamallinen vetokuponki vaihtuu pystyversioon ensi tiistaina.­

18.5.2016 6:09

Suomalaisten rakastama vedonlyöntimuoto Pitkäveto kokee historiansa suurimman uudistuksen ensi viikon tiistaina.

Muutoksia tulee kerralla paljon. Vedonlyöntikohteita voi olla päivittäin pelattavissa jopa 9 999 nykyisen tuhannen sijaan.

Myös kerroinkatto poistuu ja maksimivoittosumman suuruus kasvaa. Tähän saakka korkein pelattavissa oleva yhteiskerroin on ollut 3 000 ja voittosumma 200 000 euroa.

Ensi tiistaista lähtien kerroinkattoa ei ole, mutta voittosumma voi olla korkeintaan miljoona euroa. Panos voi olla kaikkea 0,10 ja 1 000 euron välillä.

- Pienellä panoksella voi voittaa paljon. Onnenpelaaminen kasvaa, arvioi Veikkauksen urheilupelien liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä.

Yhden yksittäisen ottelun alle tulee lisäkohteita pelattavaksi helposti 40–50 kappaletta. Jatkossa voi pelata muun muassa kiinteäkertoimista tulosvetoa ja maalintekijäveikkausta lähes ottelusta kuin ottelusta.

- Tämä on hillittömän iso uudistus, missä seuraamme kansainvälistä trendiä. Haluamme lisätä valinnanvaraa, Mäkiläsanoo.

Mäkilä kävi tiistaina Porissa esittelemässä uudistusta yhdessä Veikkauksen tiedottajan Tero Talaslahden kanssa.

Kaksikon esittelemä, uusi pystysuuntainen vetokuponki vaikuttaa aluksi haastavalta, mutta on asiakaskokeilujen kautta todettu toimivaksi.

Suosittu peli

Pitkäveto on Veikkauksen kolmanneksi suosituin pelimuoto heti Loton ja Kenon jälkeen. Kokonaisvaihdon odotetaan luonnollisesti kasvavan uudistuksen jälkeen entisestään. Vuonna 2015 suomalaiset pelasivat Pitkävetoa 234,4 miljoonalla eurolla.

Kiinteäkertoimisten tulosveikkausten lisääminen Pitkäveto-valikoimaan pudottaa perinteisten Tulosveto-kohteiden määrää.

Uusitun kohdevalikoiman avulla pelaajan on helppo yhdistellä erilaisia erikoisvetoja, kuten Monivetoa ja Vakiota haluamistaan kohteista.

- Uudistustahti on kova. Haluamme, että Veikkaus on suomalaisille pelaajille paras paikka vedonlyöntiin. Ensi tiistaista lähtien meiltä löytyvät kaikki herkut, mitä alalla on maailmalla.

Veikkaus teki viime viikolla uuden ennätyksen urheilupelien viikkomyynnissä.

Suomalaiset pelasivat urheilupelejä kaikkiaan 12,7 miljoonalla eurolla.

Pitkävedon pelaaminen alkoi Suomessa vuonna 1993. Viikoittaisten kohteiden lukumäärä oli tuolloin 40.

Vuoden 1996 alkupuolella 40 kohteen viikkolistasta siirryttiin kahteen 40 kohteen listaan viikossa.

Vuonna 2005 pelilistalle tuli 150 kohdetta. Pelirivin maksimikoko nousi kuudesta kymmeneen ja mukaan tuli mahdollisuus pelata tupla- ja kvintettijärjestelmiä.

Edellisessä uudistuksessa toukokuussa 2014 päivittäisten pelikohteiden määrä nousi 150:stä 999:ään. Kaikki kohteet ovat olleet pelattavissa singlenä. Mukaan tuli lisää erikoiskohteita ja lisäys kohdesarjoihin.

Tiistaina 24.5. tulevan uudistuksen jälkeen päivittäin pelattavien kohteiden määrä nousee peräti 9 999:ään. Kerroinkatto poistuu ja maksimivoittosumma nousee miljoonaan euroon. Minimipanokseksi vaihtuu 0,10 euroa ja maksimiksi 1 000 euroa. Järjestelmäpelaaminen monipuolistuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?