Ajax löysi taas viime kauden hurmoksensa – Kantéton Chelsea on vaarassa jäädä jyrän alle - Urheilu - Aamulehti

Ajax löysi taas viime kauden hurmoksensa – Kantéton Chelsea on vaarassa jäädä jyrän alle

Ajax on selättänyt vaikean alkukautensa. ­

23.10.2019 11:39

Päivän mielenkiintoisin Mestarien liigan ottelu pelataan Amsterdamissa, missä vireeseen päässyt Ajax on suosikki Chelseaa vastaan.

Päivän kiinnostavin peli

Viime kaudella Mestarien liigassa otteillaan (putosi vasta välierissä Tottenhamille kuudennen yliaikaminuutin maalilla) hurmannut Ajax kärsi tämän kauden alussa pahoista "mestaruuskrapulan" oireista, vaikkei CL-kannua voittanutkaan.

Toki kauden alun vaikeuden johtuivat enemmän muutamista merkittävistä (Matthijs de Ligtin ja Frenkie de Jongin lähdöt joukkueesta) kokoonpanomuutoksista kuin henkisistä tekijöistä.

Kuitenkin kokonaisuus oli niin vaikea, että Ajax oli tämän kauden Mestarien liigan karsintakierroksilla ongelmissa niin PAOKia kuin Apoeliakin vastaan. Lopulta se pystyi selättämään molemmat rimaa hipoen kotikenttäetunsa turvin.

Siitä Ajaxin peli on parantunut koko ajan sekä Hollannin sarjassa että Mestarien liigassa.

Omassa sarjassaan Ajaxilla on menossa parhaillaan neljän ottelun voittoputki maalierolla 11–1 ja Mestarien liigan lohkovaiheen molemmat pelinsä se on voittanut 3–0 (Lille kotona ja Valencia vieraissa).

Tähän peliin Ajax pääsee ideaalilla kokoonpanolla ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja. Kaikki tämä lupaa amsterdamilaisille hyvää.

Pelaajista kannattaa tarkkailla erityisesti paljon kasvaneen roolinsa mukana parantanutta Donny van de Beekiä ja puolustuksessa vakuuttanutta Nicolas Tagliaficoa. Ajaxin hyökkäyspelaamisen terävimmän kärjen muodostavat viime kauden tapaan Dusan Tadic ja Hakim Ziyech.

Myös Chelsea on päässyt eroon alkukautta häirinneestä puolustuksen kroonisesta vuotamisesta. Kaikki pelit huomioiden lontoolaisilla on menossa jo viiden peräkkäisen voiton putki vain kolmella päästetyllä maalilla.

Tästä ottelusta Chelsealta puuttuu kuitenkin tärkeä tasapainottava tekijä keskikentältä, kun N'Golo Kanté on poissa loukkaantumisen takia. Juuri tässä pelissä Kanten puuttumisesta kuuluu rokottaa Chelsean voitonmahdollisuuksia.

Veikkaus on asettanut Ajaxin hieman muuta markkinaa suuremmaksi suosikiksi (noin 42 prosenttia). Itse olen voimasuhteista täsmälleen samaa mieltä, enkä hakisi pelejä Chelsean sinänsä korkeilta näyttävistä kertoimista.

Vaikka Chelsea on parantanut paljon puolustuspelaamistaan viime aikoina, kiinnostaa runsasmaalisuus hieman myös vetomielessä. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikon paras pitkävetohaku on kohteen 685 kotijoukkue Amur kertoimella 1,73 Sotshia vastaan.

Sotshi on peliesityksiin nähden varsin odotetusti kadottanut kokonaan otteensa voittoihin. Joukkue on seitsemän pelin tappioputkessa.

Sotshin ongelma on hyvin epätasainen materiaali ja suorittaminen. Ykkösketju Malte Strömwall–Robert Rosen–Sean Collins pystyy pelaamaan KHL-tasolla, mutta muu joukkue ei vain yksinkertaisesti riitä.

Etenkin vieraissa Sotshin tekeminen on luokatonta. Koko kauden tasolla se on voittanut vain yhden vieraspelin kahdeksasta. Maaleja se on vieraspeleissään pystynyt tekemään yhteensä vain kymmenen.

Vaikka Amur ei ole erikoinen joukkue, on se silti kotonaan voittanut puolet kauden kymmenestä ottelustaan jo varsinaisella peliajalla. Amur–Sotshi-pelissä kotiedun merkitystä ei kannata väheksyä.

Näillä idän kiertueilla lännen joukkueet usein alisuorittavat. Pidän Amuria Veikkauksen arvioita suurempana suosikkina. Ottelusta kannattaa huomioida, että se alkaa jo kello 12.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 75/144, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat