Tämä vertailu todistaa tyhjentävästi, kuinka pahasti Kaisa Mäkäräinen epäonnistui MM-kisoissa tasoonsa nähden - Urheilu - Aamulehti

Tämä vertailu todistaa tyhjentävästi, kuinka pahasti Kaisa Mäkäräinen epäonnistui MM-kisoissa tasoonsa nähden

Kaisa Mäkäräinen on Suomen seuratuimpia urheilijoita. Naisten takaa-ajon MM-kilpailua katsoi televisiosta 864 000 suomalaista.

18.3.2019 8:48 | Päivitetty 18.3.2019 9:56

Ihan aluksi on syytä todeta, että Kaisa Mäkäräinen ei suinkaan ollut ainoa naisampumahiihtäjä, joka joutui pettymään suorituksiinsa sunnuntaina päättyneissä Östersundin MM-kilpailuissa.

Yksi toistuva trendi antaa silti syyn olla erittäin huolissaan hänen kyvystään menestyä kauden tärkeimmissä kilpailuissa.

Tehdäänpä pieni vertailu ja katsotaan, miten maailmancupin kuusi kärkinaista menestyivät MM-laduilla. Italian Dorothea Wierer voitti kultaa, Lisa Vittozzi hopeaa, Anastasia Kuzmina kultaa ja Hanna Öberg niinikään yhden kullan. Cupin kärkinimistä vain Kaisa Mäkäräinen ja Norjan Marte Roeiseland jäivät ilman mitalia. Roeiseland oli sentään parhaimmillaan sijoilla 4 ja 7, Mäkäräinen paljon kauempana kärjestä.

Jotta selvittäisimme, oliko tämä vain yksittäistapaus, katsotaanpa, miten viime talven olympialaisissa kävi. Maailmancupin kuudesta kärkinaisesta mitaleille olympialaduilla ylsivät Laura Dahlmeier (2 kultaa ja pronssi), Kuzmina (kulta ja hopea) ja Daria Domratsheva (hopea). Ilman mitaleita jäivät Wierer, Vittozzi ja taas Mäkäräinen. Roiseland (tuolloin vielä Olsbu) otti yhden hopean, vaikka ei menestynyt cupissa.

Tämän vertailun lopputulos on tyly. Viime vuoden maailmancupin voittaja Kaisa Mäkäräinen on ainoa ampumahiihdon kärkinimistä, joka ei kyennyt voittamaan mitalia tämän tai viime talven arvokisoissa. Se ei liene enää sattumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos