Pyrintö hävisi Suomen cupin finaalin – Joonas Caven jätti ottelun kesken: "Jokin tälli tuli" - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö hävisi Suomen cupin finaalin – Joonas Caven jätti ottelun kesken: "Jokin tälli tuli"

Pyrinnön pelaajat eivät saaneet aisoihin Vilppaan Antonio Ballardia.

16.3.2019 23:00

Joonas Iisalon valmentaman Salon Vilppaan voi katsoa voittaneen ansaitusti koripallon Suomen cupin, sillä se voitti molemmat muut mukana olleet liigajoukkueet. Puolivälierissä se kaatoi KTP:n, lauantain loppuottelussa kotijoukkue Pyrinnön 106–93.

Cup tosiaan palasi kalenteriin lähes kuuden vuoden tauon jälkeen, mutta innostusta se ei herättänyt. Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen epäili syyksi muiden poisjäännille sitä, että niitä cup-ottelut eivät kiinnostaneet.

– Keskustelin tästä Iisalon kanssa, joka oli samaa mieltä kuin minä.

Cupiin saisi lisäarvoa vaikka niin, että jossakin vaiheessa kautta otettaisiin kahdeksan parasta joukkuetta mukaan myöhempään lopputurnaukseen.

– Viikon aikana pelattaisiin keskiviikkona ja torstaina puolivälierät, lauantaina välierät ja finaali olisi sunnuntaina, Toiviainen sanoi.

Cup-voitto oli Vilppaalle ensimmäinen ja Iisalo vakuutti arvostavansa sitä.

– Mukana oli kuitenkin neljästä parhaasta liigajoukkueesta kolme. Ja voitimme niistä kaksi. Kannatin joukkueen mukaantuloa, koska näin saimme mestaruuden lisäksi mahdollisuuden voittaa toinenkin pysti, Iisalo sanoi.

Lepoa avainmiehille

Cupissa sai pelata vain kolme ulkomaalaista, siksi Pyrintö jätti Eron Harrisin katsomoon. Pelanneesta kolmikosta Jaylon Tate ja Kenneth Manigault tekivät 19 pistettä, Pyrinnön tehokkain oli kapteeni Osku Heinonen 20 pisteellä. Kevin Johnson Jr. teki 10 pistettä.

Amerikkalaiset tekivät siis yhteensä 48 pistettä, Vilppaan kolmikko teki 64 pistettä. Jack Gibbs teki 31 pistettä.

– Meillä ei ollut riittävää määrää pelaajia että olisi koko peli pystytty pitämään vaadittu intensiteetti, Toiviainen myönsi.

Suomalaisista runkopelaajista puuttuivat Petri Heinonen ja Antero Lehto. Lisäksi viikko sitten Kobria vastaan pitkän tauon jälkeen palannut Joonas Caven loukkaantui kesken ottelun.

– Jokin tälli tuli, toivottavasti se selviää parin päivän kuluessa, Toiviainen sanoi.

Pyrintö kaatoi puolivälierissä FoKoPon ja välierissä Munkkiniemen matkalla 740 katsojan edessä pelattuun finaaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos