Classic menetti hetkessä kolmen maalin johtonsa, mutta eteni välieriin – Päävalmentaja kaipaa sääntöihin muutoksia - Urheilu - Aamulehti

Classic menetti hetkessä kolmen maalin johtonsa, mutta eteni välieriin – Päävalmentaja kaipaa sääntöihin muutoksia

Joonas Pylsy (vas.) joutui seuraamaan jäähypenkiltä, kun Classic menetti kolmen maalin johtonsa.

16.3.2019 20:55

Tampereen Classic eteni miesten salibandyliigan välieriin. Classic kukisti espoolaisen Indiansin 7–6 (3–3, 3–0, 1–3) Tampereella lauantaina. Classic voitti puolivälieräsarjan 4–1.

Viides ottelu sai dramaattisen käänteen kolmannen erän alussa. Classicin Joonas Pylsyn maila osui laukaisutilanteessa vastustajaa kasvoihin. Pylsy sai viiden minuutin jäähyn huitomisesta. Kevin Nylund iski ylivoiman aikana kolme maalia ja nosti vieraat 6–6-tasoihin.

–Kaveri oli siinä tilanteessa aika pienenä. Sääntöjen mukaan tuomio meni oikein, mutta mielestäni sääntöä pitäisi muuttaa, kun kaveri on noin matalana, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen sanoi.

Classicin peittopeli alivoimalla epäonnistui. Joukkue ei kuitenkaan kipsaantunut, vaikka vastustaja nousi nopeasti tasoihin.

–Jatkoimme heti omaa peliämme. Näki, että tulemme vielä onnistumaan lopussa. Täytyy olla tosi tyytyväinen, että emme hermostuneet alivoimamaaleista.

Voittomaalin 7–6 iski Oskari Heikkilä vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Laaja ja laadukas materiaali oli ottelusarjassa selkeä etu tamperelaisille. Kolmoskentän Aaro Helin, 19, iski lauantaina kolme maalia.

–Kolmoskenttä toi tarpeellista ilmaa ja happea joukkueelle. Se oli kullanarvoista. Joukkuevoima oli iso hyöty ja sitä tuli juuri kolmoskentästä. Siitä näkee, että joukkue on kasvamassa, Kuitunen ylisti.

Joona Rantala nosti tasoaan ja iski lauantaina kaksi maalia.

Nokian KrP haki pakkovoiton Turusta. KrP kukisti TPS:n jännittävien vaiheiden jälkeen 6–5 (2–2, 3–2, 1–1). TPS johtaa puolivälieräsarjaa nyt 3–2. Joukkueet kohtaavat kuudennen kerran Raholassa tiistaina.

Nokialaisten päävalmentaja Jarmo Härmä teki viidenteen otteluun kovan peliliikkeen. Hän sekoitti kokoonpanoa merkittävällä tavalla ja hajotti muun muassa ykkösketjun.

Temppu herätti KrP:n ykköstykit. Joona Rantala iski kaksi maalia, Henri Johansson keräsi tehot 1+3. Myös Jere Oksanen osui kahdesti.

–Lähetimme pelaajille viestiä ja se meni näköjään läpi. KrP ei pärjää, jos ykkönen on niin paljon pakkasella kuin mitä se on tähän asti ollut, Härmä sanoi.

KrP raapi voiton tehokkaalla vastaiskupelillä. Arvid Vonk torjui tilastojen mukaan nokialaisten maalilla 28 kertaa, TPS:n Pyry Luukkonen vain 9 kertaa.

–Valitsimme taktiikan, jossa tulee paljon vetoja, mutta muualta kuin vaarallisilta paikoilta, Härmä kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos