Vappuäijä ei saanut mitään ilmaiseksi – "Viime metreillä käytiin tiukka vääntö" - Urheilu - Aamulehti

Vappuäijä ei saanut mitään ilmaiseksi – "Viime metreillä käytiin tiukka vääntö"

Santtu Raitalan ohjastamalla Vappuäijällä riitti vauhtia Mauri Tuurnan ajossa.

16.3.2019 20:19

Toisen kerran järjestetyssä Mauri Tuurnan ajossa nähtiin rehtiä kilvanajoa. Suurimmat setelit korjasivat Antti Ojanperän tallin kuusivuotiaat suomenhevoset. Lähdön ykköseksi rutisti vaativan juoksun jälkeen Santtu Raitalan ohjastama Vappuäijä ajalla 26,0/2 100 metriä. Ojanperän tallin kaksoisvoiton varmisti viime kauden Derby-voittaja Herra Heinämies.

–Tämän hevosen kapasiteettia ei ole mitattu tähän mennessä. Antti on kehunut oria koko ajan ja hän tietää mistä puhuu, sanoi Raitala, joka narutteli kaksi tolppaa lauantaina.

Teivossa Vappuäijä ei saanut mitään ilmaiseksi. Raitala joutui ajamaan koko matkan toista rataa ilman selkää. Raskaasta reissusta huolimatta hevosen voittosumma kasvoi Mauri Tuurnan ajossa kymppitonnilla.

–Aina kun Larsman tuli korvalle, Vappuäijä vastasi. Loppukurvissa oli hyvät fiilikset. Viime metreillä käytiin tiukka vääntö, Raitala jatkoi.

Mauri Tuurnan ajon lisäksi Tampereella ajettiin toisen kerran lämminveristen Teivo GP:n finaali. Jännittävien loppusuoran vaiheiden jälkeen Olli Koivunen käänsi voittajaesittelyyn Staro Moschinon, kun Hannu Torvisen Look Complete laukkasi kärjestä noin sata ennen maalia. Kauden kolmannesta tolpasta Staro Moschino kuittasi 12 000 euroa.

–Ensimmäisessä kurvissa laukka ja pienimuotoinen sydänkohtaus oli lähellä, kun siinä oli jonkinmoista hässäkkää. Sen jälkeen kaikki meni nappiin, Koivunen muisteli juoksua.

Voittoisaan loppurutistukseen Koivunen kannusti nelivuotiaan ruunan vasta viimeisessä kaarteessa ja hevonen kiri ulkoratoja pitkin ensimmäisenä maalitikulle. Kakkosrahat korjasi Erkki-Pekka Mäkisen Fast Time ennen Enjoy’s Paycheckiä.

–Matkalla mentiin kovaa ja se sopi meille. Jos kärki olisi lyönyt lavan tiskiin loppukaarteessa, olisimme joutuneet tekemään enemmän töitä, lisäsi nuori turkulaisohjastaja.

Päivän toisen voittonsa Olli Koivunen ajoi isä Harrin tallin huippukuntoisella North Lexusella.

Yksi lauantain kovatasoisten ravien hienoimmista esityksistä nähtiin lämminveristen täyden matkan ryhmässä, kun Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Chief Orlando palasi radoille noin kolmen kuukauden tauolta. Takarivin lähtöpaikkakaan ei haitannut lahjakasta kuusivuotiasta oria. Jo ensimmäisellä takasuoralla Mika Forss kannusti Chief Orlandon piikkiin ja kauden avausvoitto tuli kovalla ajalla 13,5a/2 100 metriä.

–Pääsimme loistavaan paikkaan kolmanteen pariin ulos, mutta vauhti alkoi hiljentyä. Siksi minun oli pakko tehdä ratkaisu ajoissa. Hevonen oli tauolta hieman yli-innokas. Selkäjuoksu olisi ollut kivempi ajaa. Lopussa meillä ei ollut mitään hätää, Forss kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: