Ilveksen naisten finaalisarja alkoi 1–6-murskatappiolla, mutta valmentaja ei huolestunut: "Tasainen peli, ei siinä mitään" - Urheilu - Aamulehti

Ilveksen naisten finaalisarja alkoi 1–6-murskatappiolla, mutta valmentaja ei huolestunut: "Tasainen peli, ei siinä mitään"

16.3.2019 16:46

–Tasainen peli, ei siinä mitään.

Noin mietti Ilveksen valmentaja Jarmo Jamalainen sen jälkeen, kun naisten kiekkoliigan ensimmäinen finaalipeli oli takana. Jotain muuta kuin tasaista peliä olisi voinut luulla, kun katsoi tulostaululle. Siellä seisoivat numerot Bluesin eduksi tyrmäävästi maalein 6–1 (2–0, 2–1, 2–0). Ilveksen ainokaisen iski toisessa erässä Johanna Siira.

–Lukemat olivat mitä olivat, mutta ne eivät totisesti kerro koko kuvaa. Blues oli parempi, mutta ei noin paljon. Toinen joukkueista vain sattui olemaan pikkaisen terävämpi maalipaikoissa ja samalla heille pomppi kiekkokin muutaman kerran suotuisasti, Jamalainen jatkoi.

Torjunnat kertovatkin Jamalaisen kuvailemaa tarinaa ottelusta. Blues-vahti Jenna Silvonen torjui 31 kertaa, kun Ilveksen maalilla Camilla Kortesniemi ja Anni Keisala venyivät kiekon tielle yhteensä 25 kertaa. Aivan yhtä päätä ottelussa ei ole siis pelattu, vaikka numeroista niin olisi voinutkin luulla.

–He saivat onnistumisistaan päälle pienen flow-tilan, mutta meille kävi täysin päinvastaisesti: kun mikään ei onnistunut ja kaveri onnistuu kaikessa, turhauduimme entisestään.

Sunnuntaina jatketaan

Jamalainen ei suostunutkaan laittamaan päätä pensaaseen yhden tappion takia. Päinvastoin, hän katsoi positiivisena jo tulevaan eli finaalisarjan toiseen koitokseen.

–Nyt taistelu vasta alkaa. Takana on vasta yksi ottelu, joten mitään ei ole ratkennut.

–Meidän pitää jatkaa samalla tavalla kuin tänään, mutta viimeisissä ratkaisuissa pitää olla hieman huolellisempi ja maalipaikoissa terävämpi. Jos se onnistuu, niin hyvä tulee.

Uusi mahdollisuus Ilvekselle on edessä jo sunnuntaina, kun Blues matkustaa vuorostaan tamperelaisten vieraaksi. Ottelu pelataan Tesoman jäähallilla ja se alkaa kello 12.15. Naisten kiekkoliigan mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: