Vaisu hiihtopäivä: Krista Pärmäkoski jäi sprintin puolivälieriin, myös suomalaismiehet karsiutuivat - Urheilu - Aamulehti

Vaisu hiihtopäivä: Krista Pärmäkoski jäi sprintin puolivälieriin, myös suomalaismiehet karsiutuivat

Stina Nilsson juhli sprinttikisassa kotiyleisön edessä.

16.3.2019 16:40 | Päivitetty 16.3.2019 17:23

Suomalaishiihtäjien vauhti ei riittänyt 12 parhaan välieriin maastohiihdon maailmancupin sprintissä Ruotsissa. Pudotuseriin pääsivät Krista Pärmäkoski, Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen, mutta heistä jokaisen tie katkesi ensimmäisessä erävaiheessa.

Naisten finaali oli Falunin yleisön iloksi ruotsalaisjuhla, kun Stina Nilsson piti vahvalla loppuvedollaan Norjan Maiken Caspersen Fallan takanaan. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Maja Dahlqvist.

–Tämä oli sprintticupin kannalta tärkeä kisa. Oli ilo hiihtää, kun oli täydelliset sukset, täydellinen yleisö ja täydellinen kroppa, Nilsson sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Nilsson johtaa sprintticupia ennen ensi viikonlopun päätöskisaa Kanadassa.

Miesten finaalissa Norja otti kolmoisvoiton Johannes Hösflot Kläbon johdolla. Matkan olympia- ja MM-ykkönen Kläbo oli välierissä yllättävän lujilla ja selvisi vasta aikavertailusta finaaliin, mutta ei ollut kukistettavissa. Toiseksi hiihti Emil Iversen, kolmanneksi Sindre Björnestad Skar.

Kläbo varmisti jo sprintticupin voittonsa ja johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua.

Hakola löysi jo tutun itsensä

Hakola oli vapaalla hiihtotavalla eränsä kolmas, mutta hänen aikansa ei riittänyt aikavertailusta jatkopaikkaan. Vastus erässä oli hurja, sillä Hakolan edellä maaliin tulivat Kläbo ja Seefeldin sprintin hopeamitalisti Federico Pellegrino.

–Tavoitteena oli lähteä alusta keulaan ja pitää vauhtia. Startissa löin sauvan jalkojeni väliin, ja taktiikka meni siinä, huonon lähdön saanut Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Hakola on sairastellut talven aikana paljon ja oli poissa viime tiistaina Drammenin sprintistä. Falunissa hän arveli, että "vanha Rise" oli taas ladulla. Hän oli tyytyväinen etenkin nelossijan tuoneeseen aika-ajoon.

–Nyt pääsi edes johonkin, 13:nneksi päätynyt Hakola sanoi.

Vuorinen oli avauserän viides ja karsiutui. Vuorinen myönsi Ylen haastattelussa, että hänellä oli vaikeuksia pysyä pystyssä pehmeällä radalla.

Joni Mäki oli kaatua neljännessä erässä ja jäi erässä viimeiseksi. Hän sai tuomarineuvostolta varoituksen estämisestä.

Pärmäkoski haki pisteitä

Pärmäkoski jäi erässään viidenneksi ja oli kisan 24:s. Hänelle ykkösasia oli kerätä pisteitä maailmancupin kokonaiskilpailussa, jossa hän on kolmantena.

–Pistetilanne oli yksi syy, miksi hiihdin tänään. Therese Johaug tulee cupissa kovaa takaa, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Johaug ei ole juuri hiihtänyt sprinttejä tällä kaudella, mutta on ollut voittamaton normaalimatkoilla aina, kun on ladulle startannut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos