Ruotsi epäonnistui pahasti viimeisellä ampumapaikalla, Norja riisti viestikullan – Suomen ankkuri ei päässyt edes matkaan - Urheilu - Aamulehti

Ruotsi epäonnistui pahasti viimeisellä ampumapaikalla, Norja riisti viestikullan – Suomen ankkuri ei päässyt edes matkaan

Marte Olsbu Röiseland ankkuroi Norjan viestikultaan.

16.3.2019 16:10

Naisten ampumahiihdon MM-viesti tarjosi lauantaina hurjaa dramatiikkaa Ruotsin Östersundissa.

Kilpailua pitkään hallinnut Ruotsi oli matkalla kotiyleisön edessä selvään maailmanmestaruuteen, mutta joukkueen ankkuri Hanna Öberg epäonnistui pahasti viimeisessä ammunnassa. Öberg joutui turvautumaan viimeisessä ammunnassa kolmeen varapatruunaan, ja loistavan ankkuriosuuden hiihtänyt Marte Olsbu Röiseland marssitti länsinaapuri Norjan viestivoittoon.

Norja voitti hopeaa ottaneen Ruotsin maalissa lopulta 24,3 sekunnilla. Norja ampui yhden sakkokierroksen ja käytti kahdeksan varapatruunaa, kun Ruotsi selvisi ilman sakkoja. Ukraina oli kolmas.

Suomen joukkue ohitettiin kolmen osuuden jälkeen kierroksella, ja Suomi joutui keskeyttämään kilpailun. Kolmella ensimmäisellä osuudella kisanneet Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen ja Sanna Markkanen ampuivat kuudessa ammunnassa kaksi sakkokierrosta ja käyttivät 14 varapatruunaa. Ankkuri Laura Toivasta kilpailussa ei nähty.

Suomen ykkösnimi Kaisa Mäkäräinen jätti viestin väliin.

Miesten viestihiihto hiihdetään myöhemmin lauantaina. MM-kisat päättyvät sunnuntaina yhteislähtökilpailuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos