Jättiyllätys ampumahiihdossa – tuntematon bulgarialainen otti MM-hopeaa miesten normaalimatkalla - Urheilu - Aamulehti

Jättiyllätys ampumahiihdossa – tuntematon bulgarialainen otti MM-hopeaa miesten normaalimatkalla

Vladimir Iliev nappasi sensaatiomaisen MM-hopean Östersundissa.

13.3.2019 19:18

Saksan kokenut Arnd Peiffer voitti puhtaalla ammunnalla miesten 20 kilometrin normaalimatkan MM-kultaa Östersundissa. Peifferille MM-mitali oli Östersundista toinen, sillä hän oli mukana myös sekaviestin hopeajoukkueessa.

Vaikka Peiffer onkin napsinut lukuisia arvokisamitaleja, oli maailmanmestaruus ehkä hienoinen yllätys. Mies oli ennen Östersundia ollut tällä kaudella maailmancupin palkintokorokkeella vain kahdesti.

Hopeamitalistin rinnalla Peifferin yllätys ei ollut kuitenkaan mitään. Toiselle korokkeelle nimittäin nousi Vladimir Iliev, täysin tuntematon bulgarialainen. Yhden sakon ampunut Iliev hävisi Peifferille minuutin ja kahdeksan sekuntia.

Iliev, 31, ei ole ennen tuoretta hopeaansa ollut kertaakaan palkintokorokkeella maailmancupissa. Tällä kaudella mies ei ole mahtunut edes kympin sakkiin ja on maailmancupin ohella kisannut myös kakkostasolla, IBU Cupissa. Parhaimmillaan bulgaari on ollut maailmancupin kisassa viides, kaudella 2016-17. Kokonaiskilpailussa hän on ollut parhaimmillaan 25:s.

Pronssin kuittasi Norjan Tarjei Bö, joka hävisi Ilieville 0,4 sekuntia.

Suomalaisista paras oli kolmesti pummannut Tero Seppälä, joka oli 31:s. Olli Hiidensalo oli 62:s, ja Tuomas Grönman 78:s. Hiidensalo ampui neljä hutia, Grönman viisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos