Kalervo Kummola jättää paikkansa kansainvälisen jääkiekkoliiton hallituksessa ensi vuonna – Puheenjohtaja väistyy samaan aikaan - Urheilu - Aamulehti

Kalervo Kummola jättää paikkansa kansainvälisen jääkiekkoliiton hallituksessa ensi vuonna – Puheenjohtaja väistyy samaan aikaan

Kalervo Kummolan vieressä lehdistötilaisuudessa istui NHL-seura Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Bob Nicholson.

13.3.2019 15:37 | Päivitetty 13.3.2019 16:59

Kokenut kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola jättää paikkansa kansainvälisen jääkiekkoliiton Iihf:n hallituksessa ensi vuonna. Kummola vahvisti asian Iihf:n tiedotustilaisuudessa Tampereella keskiviikkona.

–Olen iloinen, että kokous (Iihf:n hallituksen kokous) pidetään täällä. Meillä on vanha perinne, että kun pitkäaikainen jäsen jää hallituksesta pois, kuten minä jään ensi vuonna, niin kokous järjestetään hänen paikkakunnallaan, Kummola kertoi Aamulehdelle virallisen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Kummola vielä tarkensi, että jatkaa hallituksessa syksyyn 2020. Hän on hallituksen varapuheenjohtaja. Tamperelainen on kuulunut Iihf:n hallitukseen vuodesta 1998 lähtien.

Myös puheenjohtaja Rene Fasel jättää paikkansa Kummolan kanssa samaan aikaan.

Kummola kertoi käyneensä neuvotteluja Ilveksen ja Tapparan kanssa uuden areenan kaukalon koosta. Hän kertoi, että neuvottelujen tuloksena Tampereen uuden areenan kaukalon leveys on 28 metriä.

Iihf vahvisti keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että MM-kisat ja olympiakisat pelataan vuodesta 2022 NHL-tyylisessä 26 metriä kapeassa kaukalossa.

Suomi isännöi vuoden 2022 MM-kisoja. Kisapaikkakuntia ei ole lopullisesti vahvistettu, mutta käytännössä on varmaa, että Tampere on pääisäntä, jos uusi halli vain on pystyssä.

–Näin varmasti on, mutta nimet puuttuvat vielä papereista. Helsinki on toinen paikkakunta, näin uskoisin, Kummola sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos