Päivän vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Avauspelin 0–0 hämää – Münchenissä on tänään luvassa maaleja

Kumpi tuulettaa Münchenissä, kuvassa punaisissa esiintyvä Bayern vai Liverpool?

13.3.2019 14:42

Päivän pelipoiminta on Mestarien liigan Bayern München–Liverpool. Parin avauspeli Liverpoolissa päättyi 0–0. Tänään pelin luonne on todennäköisesti toisenlainen.

Päivän kiinnostavin peli

Bayern München–Liverpool-peli on urheilukulman lisäksi mielenkiintoinen myös vedonlyönnillisesti. Ensimmäisen kohtaamisen 0–0-tulos avaa kahdellakin tapaa toisen osaottelun maalimäärän spekulaatioille.

Jo tuloksellisesti avauspelin maalittomuus antaa joukkueista hieman väärän kuvan. Sekä Bayern München että Liverpool ovat hyökkäysvoimansa takia lähes aina potentiaalisia over-joukkueita. Avauspelissäkin maaliodottamaa kertyi yhteensä lähes 2,5 maalin verran (1,85–0,55).

Vielä tärkeämmäksi toisen pelin maaliodottamaa määrittäväksi tekijäksi avauspelin 0–0 muodostuu sitä kautta, että 0–0 on nyt ainoa mahdollinen tulos, joka käy periaatteessa molemmille joukkueille.

Kaikissa muissa tilanteissa jompi kumpi joukkue on pakotettu tekemään maalin edes haaveillakseen jatkopaikasta. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisen tehdyn maalin jälkeen pelin luonne muuttuu jossain vaiheessa väkisin runsasmaalisempaan suuntaan – vallankin, kun molemmat joukkueet ovat hyviä vastahyökkäyspelaamisessa.

Tiettyä polarisaatiota 0–0-lähtökohtaan toki liittyy, sillä jos pelin avausmaali viipyy kovin kauan, saattaa varovaisuus astua kuvaan mukaan. Tällöin jossain vaiheessa peliä uuden 0–0-tuloksen todennäköisyys pompahtaa ylös.

Uskon markkinan tässä kuitenkin liioitelleen 0–0:n varovaisuusefektiä. Jos kuitenkin haluaa pelata ottelun polarisaation huomioivan pelikokonaisuuden, on pieni panos kohteen 6636 maalittomuuteen (kerroin 14,50) hyvä yhdistelmä suuremmalla panoksella pelattuun yli 2,5 maaliin (kohde 6628, kerroin 1,75).

Itse uskon pelin kääntyvän jossain vaiheessa runsasmaaliseksi.

Kokoonpano-osastolta kannattaa huomioida Bayern Münchenin Thomas Müllerin ja Joshua Kimmichin olevan tästä ottelusta pois pelikieltojen takia. Muita Bayernin poissaolijoita ovat Corentin Tolisso ja Kingsley Coman sekä mahdollisesti myös David Alaba ja Arjen Robben.

Liverpoolin merkittävimmät puutokset löytyvät overin kannalta suotuisasti puolustuksesta, kun Joe Gomez ja Dejan Lovren ovat pois.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän paras vetovihje

Bayern München–Liverpool -pelin yli 2,5 maalia (kohde 6628) maiskahtaa 1,75 kertoimella niin hyvin, että nostan sen päivän parhaaksi pitkävetovalinnaksi ja jopa kuponkikohteeksi arviolla 59 prosenttia.

Toinen riville asti kelpaava runsasmaalisuushaku löytyy Mestiksestä, missä uskon Koovee–TuTo-pelin olevan Veikkauksen näkemystä maalirikkaampi. Vaikka TuTo onkin ollut vähämaalinen, ovat Kooveen over-lukemat niin hurjia (kaikki pelit 73 prosenttia ja kotipelit 79 prosenttia), että tätä käytännössä panoksetonta ottelua kuuluu lähestyä runsasmaalisuuden suunnasta.

Joukkueiden kauden viidessä aikaisemmassa keskinäisessä kohtaamisessa on tehty yhteensä 35 maalia (7/peli). Ottelu alkaa kello 18.30.

Muita mahdollisia hakuja ovat Norwich–Hull -ottelussa vierasjoukkueen maaleitta jääminen kohteesta 9289 kertoimella 2,80, Middlesbrough–Preston alle 2,5 maalia (kohde 9263, kerroin 1,53), kohteen 3601 Nottingham (kerroin 2,30) sekä yli 2,5 maalia ottelussa WBA–Swansea (kohde 9348, kerroin 1,70).

Päivän pelit: 6628: yli 2,5 maalia (kerroin 1,75) ja 267: yli 5,5 maalia (keroin 1,68).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 16/39, palautusprosentti 73.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos