Kansainvälinen jääkiekkoliitto vahvisti: arvokisat pelataan jatkossa pienemmässä kaukalossa – Rene Fasel ylisti Tampereen uutta hallia - Urheilu - Aamulehti

Kansainvälinen jääkiekkoliitto vahvisti: arvokisat pelataan jatkossa pienemmässä kaukalossa – Rene Fasel ylisti Tampereen uutta hallia

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel vahvisti, että MM- ja olympiakisat pelataan jatkossa NHL-tyylisessä kaukalossa.

13.3.2019 15:14 | Päivitetty 13.3.2019 15:51

Kansainvälinen jääkiekkoliitto Iihf on vahvistanut, että arvokisat pelataan vuodesta 2022 eteenpäin NHL-tyylisessä kaukalossa, joka on kapeampi kuin Euroopassa yleisesti käytetty kaukalo.

–Peli on muuttunut paljon viimeisten vuosien aikana. Peli on todella hyvää NHL:ssä tällä hetkellä. Se on melkein eri laji, Iihf:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoi tiedotustilaisuudessa Tampereella hetki sitten.

–Miksi me pelaisimme suuremmalla kaukalolla?

NHL-kaukalo on lähtökohtaisesti kooltaan 26 x 61 metriä. Euroopassa käytetty kaukalo voi olla jopa neljä metriä leveämpi.

Muutos tulee voimaan olympiakisoihin 2022 ja MM-kisoihin 2022, joita Tampere isännöi uudessa areenassaan.

–Olen erittäin vakuuttunut areenan edistymisestä. Se on uskomaton. Toivottavasti se toimii esimerkkinä, miten halleja kannattaa rakentaa, Fasel kehui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos